Skocz do zawartości

[Pedały] Platformy za niewielką cenę :)

giercio28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.!

Z powodu iż moje oryginalne pedały Krossa się "zajechały", zamierzam kupić jakieś platformy. Na pedały zamierzam wydać max. 100zł. Co Waszym zdaniem będzie najlepsze? Jakie kupić? Posiadam Hexa V6 :)

Pozdrawiam giercio28 :D

Napisano

rozumiem ze jezdzisz zgodnie z przeznaczeniem?

to zwykłe "klatki" za 20-60zł dadzą radę b. długo;)

Typowe platformy, będą za ciężkie, za duże, i za bardzo Ci poorają nogę, ale jeśli chcesz, to ja polecę Tanie VP 559 (albo 599, zawsze zapomne...), warte sporo więcej niż te 50zł jeśli porównać do konkurencji.

Napisano

One wszystkie są na poziomie technologicznym tych VP które podałem... ale jak lubisz dopłacać za, w sumie nie wiem co, to luz.

Odlew ciśnieniowy ma trochę lepsze właściwości niż "grawitacyjny" ale tak się robi 90% korpusów pedałów, więc to żadna zaleta...

Napisano

No nie wiem... Zastanowię się jeszcze co z tym zrobić. Jednak będę pamiętał o Twojej radzie. A może ktoś jeszcze się wypowie w tej sprawie ?

Z tych co Ci wysłałem teraz, to które być brał ?

Aha... Jeszcze zapomniałem dodać. Byłoby coś w stylu tych VP 559 tylko w kolorze białym? Ostatnio jak patrzyłem to były właśnie podobne tylko białe, 60 zł chyba kosztowały. I koniecznie muszą być piny bo te z tymi "odlewanymi kolcami" są że tak powiem ch### warte. Noga się śliska.

(Znowu edit.. Mam te pedały, o których mówiłem. Jeśli jest napisane że do BMX to do mojego też bd pasować czy to jakiś inny gwint jest?

http://allegro.pl/pedaly-exustar-biale-do-bmx-platformowe-z-pinami-i2556494076.html)

Napisano

Zapytaj o gwint- jeżeli jest 9/16" to jest standardowy i będzie Ci pasował, a jeżeli 1/2" to nie.

Ten 9/16" to satnardowy gwint, pasujący do wszystkich typów, w tym także bmx'ów.

Napisano

Ja korzystam z takich i jestem zadowolony, ale to są moje pierwsze pedały tego typu więc nie mam ich z czym porównać. Jedyne co mogę jeszcze dodać to to że but się w ogóle nie przesuwa po nich, więc bardzo dobrze trzymają według mnie.

Napisano

Tak, tak dokładnie. Jeśli są wkręcane piny to noga się świetnie trzyma. Jeśli zaś te "kolce są odlewane" to but śliska nawet na suchym pedale więc liptooon :)

Napisano

A nie chcesz czasem Crank Brothers 5050 używanych w dobrym stanie?

Co do pinów to trzymają stopę bardzo mocno, ale raz spadała mi nóżka na piny i pięknie przeorało mi piszczel, więc wiec w co się pakujesz :P

Jak coś to priv.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...