Skocz do zawartości

[mostek] Regulacja mostka zoom

gombrowitch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem ostatnio Authora Classic i ogólnie jestem zadowolony. Po dłuższej jeździe boli mnie lewy nadgarstek i dlatego chciałem podnieść kierownicę. Serwisant w sklepie na przeglądzie po 100 km powiedział mi, że to żadna filozofia. Trzeba odkręcić jedną śrubę (oznaczona na zdjęciu cyfrą 1) - ponieważ niby jedna wchodzi w drugą i wystarczy odkręcić jedną. Odkręciłem tę prawą (właśnie z numerem 1), ale nic to nie dało. Mostek ani drgnie. Próbowałem odkręcić też drugą, ale za nic nie chce się odkręcić - kręci się cały gwint. Ogólnie nic nie trzeszczy ani się nie gibie, ale nie mam możliwości wyregulowania wysokości kierownicy. A może jednak gość się pomylił i trzeba odkręcić jakąś inną śrubę? Pomocy!

dsc_4090_745.jpg

Napisano

Nie wiem, kumpel miał ten sam problem, ale jeśli już chcesz regulować, to tylko 1, (2,3,4 nie mają nic do rzeczy)

Mam mostek tej samej firmy regulowany tylko wpuszczany i u mnie jest jeszcze śruba pod mostkiem i dzięki niej można go regulować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...