amatorek Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Witam Dwa rowerki z tematu do wyboru - który wg Was jest lepszy? Jeżdzę rzadko niestety (max 2x w tygodniu), amatorsko, rekreacyjnie - głównie miasto i trochę po lesie. Nie potrzebuję w związku z tym "bajerów" i "mega osprzętu" bo go nie wykorzystam ale jednocześnie nie chcę wyrzucić kasy w byle co - przeznaczyłem na rower max do 1200zł. Mój wzrost 188cm waga 95kg W sklepie polecają Meridę - bo marka, bo rama, bo wykonanie i dopasowanie osprzętu. Znajomy poleca Kands - bo cena/jakości wg niego super. Pomóżcie bo nie mogę się zdecydować
bartek6622 Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 No właśnie w Meridzie tylko za markę płacisz. Niezbyt dobry osprzęt jak i sama rama. W Kandsie masz dwu jak nie trzy krotnie lepszy osprzęt i podobnej jakości ramę.
qwaq Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Zdecydowanie Kandsa, w Meridzie masz najgorszy napęd Shimano, wolnobieg i generalnie beznadzieja, a Kands w tej cenie puki co nie ma sobie równych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.