ignacy130 Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Hej, przeglądałem różne oferty rowerów np. na allegro, ale nie jestem pewien jaki byłby dla mnie odpowiedniejszy, dlatego postanowiłem zasięgnąć Waszej opinii jako bardziej doświadczonych w tym temacie. Szukam roweru, którym będę jeździł przede wszystkim w mieście, jednak nie chciałbym się wahać czy mój rower wytrzyma małe wypady na wieś czy do lasu. Jak czytałem, najlepszy do tego rodzaju użytkowania byłby rower trekkingowy lub górski. Dodam, że ważę ok. 65kg i mierzę 183cm. Zależałoby mi na dużych kołach np. 28 cali. Jak w tytule: budżet to do 1000zł (oczywiście jak będzie trzeba to mogę trochę dołożyć). Z góry dzięki za wszelką pomoc : )
mfabry Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Jak kółka 28 cali, do użytku w mieście + czasem wypady to raczej trekkingowy ew. crossowy. Za 1000 ciężko znaleźć coś sensownego nawet w używkach (rozsądny budżet to jakieś 1300-1500). Możesz sobie sprawić za tą kaskę MTB pokroju Kands Energy 1300 - będzie na 26 calowych kołach, bez bagażnika, oświetlenia i chlapaków, ale za tą cenę to przyzwoita oferta (poczytaj forum!).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.