Skocz do zawartości

[do 1500] MTB

Boro90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Planuję zakup roweru MTB do 1500 zł. To mój pierwszy porządny rower, wcześniej przez kilka lat jeździłem tym od komunii, na studiach często pożyczałem marketowy rower od kolegi. Teraz szukam czegoś lepszego, w wieku 22 lat czas na własny rower, dobry rower :) Przeznaczony do jazdy po ścieżkach rowerowych, lesie, drogach gruntowych. Czasem lekki teren, ale amatorsko.

Z pośród przejrzanych przeze mnie rowerów wybrałem 3, którymi jeździłem i nie wiem który wybrać. Ze względu na mój wzrost (188 cm, waga 75-80 kg), wszystkie na ramie 21”

Pierwsza propozycja to MBIKE AVENGER 26. Cena w sklepie 1300 zł

ROWER MBIKE AVENGER 26 21" GREEN 2012 - SnowShop.pl - sklep narty snowboard

Drugi, również MBIKE, model AVENGER DSC, różni się od poprzedniego jedynie tym, że ma hydrauliczne hamulce tarczowe. Cena 1500 zł

ROWER MBIKE AVENGER DSC 19" GREEN 2012 - SnowShop.pl - sklep narty snowboard

(link jest do 19, ale interesuje mnie taka sama 21)

I trzeci, bardzo polecany przez sprzedawcę to Specialized Hardrock Int Blue White '11. Cena również 1500 zł.

Rower Specialized Hardrock Int Blue White '11 - AirBike

Który z wyżej wymienionych będzie najlepszym wyborem? Czy warto do MBIKA na v-brake’ach dołożyć 200 zł, żeby mieć tarczówki? A może Specialized, tak chwalony za rewelacyjną ramę przez sprzedawcę?

A może macie lepsze propozycję w tym budżecie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...