bmisilo Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 Hej z rok temu pisałem na taki sam temat, ale plany legły w gruzach gdyż rama została złamana w moim starym rowerze. Do rzeczy posiadam rower Mexller Treking rama 18 cali. W pierwszych dwóch latach od kupna roweru praktycznie nie używałem go gdyż używałem starego roweru następnie 2 lata jazdy góra 2000km zniszczyło kompletnie napęd.Chciałbym dokonać zakupu nowego porządnego napędu który wytrzyma jakiś czas do 600-650zł. Poczytałem trochę i wybrałem komponęty napędu: - kaseta CS-HG50 8-RZĘDOWA - korba SHIMANO Alivio FC-M 411 - łańcuch kmc x8 gold - suport 123mm prawdopodobnie jakiś shimano - koła no właśnie przednie jest OK ale tył jest na wolnobieg którego nie chce widzieć http://allegro.pl /szybkie-kola-28-maszyny-36szpr-vb-novatec-kands-sa-i2626749813.html I to na chwile obecną wszystko myśle też o jakiś dodatkach dobre chwyty ,stopka montowana do ramy,lepsze siodełko itp.
bmisilo Napisano 15 Września 2012 Autor Napisano 15 Września 2012 Nie mogę znaleźć opcji edytuj post lub zmień więc piszę tutaj. Otóż przyjżałem się jeszcze przedniej przerzutce co dziwne stara korba miała 48 zębów a przerzutka jest przystosowana do 42 jest to model FD TY 10 czy mogę tak to zostawić czy koniecznie zakupić FD-M 413 przystosowaną do korby FC M 411.Dalej sprawa tyłu posiadam tam przerzutkę Shimano Altus montowaną na hak z tego co doczytałem na forum obsługuje ona tylko 7 biegów a chciałbym 8 [przerzutka] Shimano Deore, Alivio czy Altus - Napęd rowerowy - Forum Rowerowe - Największe w Polsce . I sprawa manetek czy w moim przypadku manetkę ST-EF-50-7R wystarczy wymienić na ST-EF-50-8 i będzie to współpracować?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.