pitroman Napisano 7 Kwietnia 2006 Napisano 7 Kwietnia 2006 Właściwie wszystko zawarte w temacie. Jestem już prawie zdecydowany na te opony, jednak chciałbym jeszcze poznać opinie Wasze - użytkowników Opony mam zamiar używać zarówno do jazdy leśnej jak i szosowej. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam !
simonrg Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Jeździłem na tych oponach przez cztery miesiące i nie byłem z nich zadowolony. Mają słabą przyczepność na szutrach a na asfalcie czuć opory toczenia. Bardziej bym Ci polecił Hutchinson Cameleon jest to tańsza wersja wyczynowych Phytonów których ja używam a na Cameleonach jeździ moja dziewczyna. W porównaniu z Black Jackami ta oponka wypada dużo lepiej
lenoxs Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 a co jeszcze oprócz Hutchinson Cameleon byś proponował??
evo Napisano 30 Kwietnia 2006 Napisano 30 Kwietnia 2006 A ja mam SBJ i jestem bardzo zadolowony. Pobiłem swoje rekordy na trasie 60% szosa i 40% teren (piach, kamienie). Z tym że ja mam wersje Light drut - 570 g waga faktyczna (520 g - katalogowa).
Dawidek Napisano 30 Kwietnia 2006 Napisano 30 Kwietnia 2006 Co prawda nie jeździłem na tym modelu ale na Racing Ralph i jestem nie zadowolony rozcina się ta opona łątwo nie tylko umnie bo u kumpli również :025:
celofan Napisano 1 Maja 2006 Napisano 1 Maja 2006 Na Black Jack jeździłem jesienią i zimą na kołach 28". Spisywały się bardzo dobrze. Faktem jest że na asfalcie mają duże opory toczenia i są głośne.
evo Napisano 1 Maja 2006 Napisano 1 Maja 2006 duże opory toczenia? Jak na taki bieznik (dosyć wysoki) to ma małe wg. mnie. wiadomo że s-s to nie jest, ale ale widać każdy ma swoje doświadczenia.
ssslawecki Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 Jeżdżę na tych schwalbe i generalnie polecam. Nie są drogie (drut 2.1 i 2.25), nieprzesadnie ciężkie (ok. 560 i 640 g), małe opory toczenia (nie tylko na asfalcie, ale np. w piasku), powolne ścieranie się, dobrze radzą sobie jako opony uniwersaalne (nawet w śniegu, mokrej trawie czy błocie). Jedyną wadą jest wyczuwalny i w miarę kontrolowany uślizg w zakręcie. Jako treningowe bądź turystyczne w mieszany teren - idealne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.