Skocz do zawartości

[opony] Schwalbe Black Jack - czy warto kupić ?

pitroman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Właściwie wszystko zawarte w temacie. Jestem już prawie zdecydowany na te opony, jednak chciałbym jeszcze poznać opinie Wasze - użytkowników :P Opony mam zamiar używać zarówno do jazdy leśnej jak i szosowej.

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam !

Napisano

Jeździłem na tych oponach przez cztery miesiące i nie byłem z nich zadowolony. Mają słabą przyczepność na szutrach a na asfalcie czuć opory toczenia. Bardziej bym Ci polecił Hutchinson Cameleon jest to tańsza wersja wyczynowych Phytonów których ja używam a na Cameleonach jeździ moja dziewczyna. W porównaniu z Black Jackami ta oponka wypada dużo lepiej

• 3 tygodnie później...
Napisano

A ja mam SBJ i jestem bardzo zadolowony. Pobiłem swoje rekordy na trasie 60% szosa i 40% teren (piach, kamienie).

Z tym że ja mam wersje Light drut - 570 g waga faktyczna (520 g - katalogowa).

Napisano

Co prawda nie jeździłem na tym modelu ale na Racing Ralph i jestem nie zadowolony rozcina się ta opona łątwo nie tylko umnie bo u kumpli również :025:

Napisano

Na Black Jack jeździłem jesienią i zimą na kołach 28". Spisywały się bardzo dobrze. Faktem jest że na asfalcie mają duże opory toczenia i są głośne.

Napisano

duże opory toczenia? Jak na taki bieznik (dosyć wysoki) to ma małe wg. mnie. wiadomo że s-s to nie jest, ale ale widać każdy ma swoje doświadczenia.

Napisano

Jeżdżę na tych schwalbe i generalnie polecam.

Nie są drogie (drut 2.1 i 2.25), nieprzesadnie ciężkie (ok. 560 i 640 g), małe opory toczenia (nie tylko na asfalcie, ale np. w piasku), powolne ścieranie się, dobrze radzą sobie jako opony uniwersaalne (nawet w śniegu, mokrej trawie czy błocie). Jedyną wadą jest wyczuwalny i w miarę kontrolowany uślizg w zakręcie. Jako treningowe bądź turystyczne w mieszany teren - idealne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...