kkSliwa5 Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Witam. Mam głópią głupią sprawę. Chciałem wymienić sztycę, wziąłem włożyłem nową sztycę i się okazało, że za nisko jest ułożona. Niestety nie wiem jak ale ani drgnie do góry. Wogóle W ogóle nie chce wyjść. Nie wiem już co mam zrobić. Proszę o pomysły jak to zrobić a może już ktoś mial tak samo? Z góry dziękuję za pomoc.
Herodot Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Rozumiem, że nowo włożona sztyca zablokowała się w ramie i nie chce wyjść? Zdjęcie jakieś poproszę, bo tak na sucho to ciężko powiedzieć w czym rzecz. Jeśli nowa to krótko używana, a jeśli tak to nie powinna się zapiec w ramie, chyba że jakimś kleidłem/silikonem itp. została potraktowana przed włożeniem w ramę. Nie włożyłeś też zakładam sztycy 30 mm w ramę 27 mm, bo po prostu nie da rady, a sztyca 27 mm byłaby za luźna do ramy 30 mm. Zatem j.w. poproszę...
kkSliwa5 Napisano 10 Września 2012 Autor Napisano 10 Września 2012 Sztyca jest stara która została włożona do ramy SCOTT YZ 25 bodajże. Jesli chodzi o zdjecia to dam pozniej. Sztyca nie była zadnym klejem traktowana ani niczym przyklejana. Ze starego roweru jak wyjołem to też cięzko wychodziła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.