Skocz do zawartości

[opony] Przygotowanie na jesień

DamianFuji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przygotowując się do jesiennych dojazdów do pracy pasowałoby kupić jakieś opony, potrzebuję opony typowo na miasto i jesienną pogodę czyli wiadomo nie zawsze będzie sucho, czasami lekkie błoto i mokry asfalt. Na oponki chcę wydać około 100zł może byc trochę więcej jeśli będzie warto dopłacić, da się coś kupić w tej cenie? Przy okazji zapytam, jakie błotkini polecacie bo nie mam w tym żadnego rozeznania, w miarę nie drogo a skutecznie. ?

Liczę na Waszą pomoc, pozdrawiam.

Napisano

W moim poprzednim rowerze śmigałem na oponach Continentala Race King drutowanych,z doświadczenia powiem ci że dobrze trzymały się na mokrej nawierzchni i nie traciłem kontroli w poślizgach przy hamowaniu,co innego na semi sliku utrata kontroli i szybka gleba to pewne szczególnie przy mokrej nawierzchni i wejściu w zakręt

Napisano

Jeżeli masz obawy co do znikania opon to polecam ci jeszcze GEAXY BARRO RACERY kevlarowe na których obecnie śmigam od kwietnia tego roku i zrobiłem na nich ponad 2,5 tysiąca km niedawno zrobiłem przekładkę z przodu na tył i odwrotnie bo wiadomo że tył przejmuje całe obciążenie więc i zużycie jest większe im lepsza mieszanka gumy,na śliskich nawierzchniach trzymają się całkiem nieźle choć przeznaczone są na szutry,w moim przypadku podobnie jak u ciebie jest ok 80% asfaltu a zakładając semi zużycie będzie jeszcze większe i szybsze i narażasz koła na uszkodzenie przy podjazdach na krawężniki a z pewnością dętki mocniejsze dobicie na semi i po dętce jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...