Snail Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Witam, Mam do was pytanie odnośnie wymiany zębatek. Mam obecnie korbę Shimano FC-M540 hollowtech 44Ax32Ax22T. Musze wymienić środkową i największą zębatkę. Chciałbym przejść na grupę XT. Czy jest to możliwe, a jeśli tak to jakie będą pasowały? Czy muszę kupować oryginalne zębatki do tej korby? Będę wdzięczny za Waszą pomoc.
Michauuu Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Każde do mtb będą pasować i nie musisz kupować oryginalnych
Mod Team michuuu Napisano 7 Września 2012 Mod Team Napisano 7 Września 2012 No nie każde ,standard mocowania sh -średnica podziałowa mocowania, ilość śrub.
ukaniex Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Chcesz kupic zebatki od XT? Nie lepiej całą korbe? Ja prawie nową korbe wyrwalem za 330zl a zebatki to prawie 300. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
Snail Napisano 7 Września 2012 Autor Napisano 7 Września 2012 No właśnie nie każde pasują, ... Z tego co się dowiedziałem to np. od FC-M770 nie pasują, a niby wszystko jest tak samo ... Chętnie bym przyjął jakąś "tanią" korbę XT-kową, ale na razie nic się nie pojawiło, a mi zależy na czasie bo wymieniłem właśnie przerzutkę, kasetę i łańcuch i jakoś się nie mogą do końca dogadać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.