Skocz do zawartości
  • 0

Tani i markowy "góral"

Gość Mariusz

Pytanie

Gość Mariusz
Napisano

Zaczynam sie rozgaladac za jakims nowym rowerem, moglby mi ktos poelecic jakis niedrogi markowy model? Nie jestem wyczynowcem czy cos, ogolnie interesuje mnie sprzet bardziej rekreacyjny na sciezki rowerower miejskie i lesne, rzadzko dzikie lesne(ale czasem tez) i fajnie gdyby mial jakas amortyzacje :) Cena im nizsza tym lepsza, 1000-1200(max) w ostatecznosci. Ostatni rower Giant upland mimo ze tez był prawie najtanszy(i o wiele tanszy od aktualnego budzetu) posluzyl mi dekade i w nawiazaniu do niego zalezy mi by nowy rower posiadal tez takie same "manetki" zmiany biegow(spust zwalniajacy i manetke naciagajaca), Wlasciwie to "tyle" z wymagan, wzrost 1,80m, waga 96kg.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mariusz
Napisano

Gdybyś poczytał forum to za tą kwotę polecają Kands Energy 1300.

I to jest najlepszy typ na rower ktory posluzy mi kolejne 10lat?

Napisano

jeśli jezdzisz 500km/rok to tak, da radę 10 lat :)

Teraz nie ma rowerów które by wytrzymały przy normalnej eksploatacji, załóżmy, 2k km na rok, więcej jak 4lata bez zmian żadnych...

w tym Kandsie, napęd wytrzyma z 6k km. Amor nie będzie zachwycał od samego początku, ale przy dobrym traktowaniu wytrzyma tyle co napęd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...