devil162 Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam mam taki problem, ostatnio zakręciłem kierownicę, i wczoraj podczas jazdy nagle się przekrzywiła , zsiadłem z roweru i okazało się że kierownica chodzi jak chce, i odkręciła się śruba. Czy to może być wina tego że coś jest nie tak z nią ? jakieś luzy czy coś ? czy po prostu możliwe że była zbyt lekko przykręcona ? Nie wiem jak to sprawdzić i troche strach jeździć bo przy dużej prędkości jak coś jej odwali i koło stanie w poprzek to przelece przez nią i nie będzei za ciekawie. Odkręciła się w tym miejscu na górze co się ją zakręca, nie na sterze.
Mod Team michuuu Napisano 31 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2012 Jaką masz kierownice ,jaki mostek?
devil162 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Napisano 31 Sierpnia 2012 2i a na kierownicy na zaślepce która zasłania tą śrubę jest literka M na czerwonym tle , mowi ci to coś ? w tym miejscu sie odkreca co na obrazku zaznaczylem
Mod Team michuuu Napisano 31 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2012 Zdejmij kierownice i sprawdź stan klina i gwintu na śrubie ciągnącej klin.
devil162 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Napisano 31 Sierpnia 2012 2i ok jeśli kierownica się znów odkręci to sprawdzę to i napisze. Bo dziś dokręciłem normalnym kluczem mocno, bo wcześniej nie miałem klucza specjalnego do tego i musiałem zwykłym płaskim może nie było zbyt mocno i dlatego się odkręciło. Jęsli się znow odkreci to napisze tutaj jaki jest stan klina i gwintu.
Mod Team michuuu Napisano 31 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2012 Byle nie wracać do domu z kierownicą w rękach.
devil162 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Napisano 31 Sierpnia 2012 2i mam nadzieje że to po prostu kwestia słabego dokręcenia jej poza tym mam saszetkę w której mam klucz w razie czego
siimon Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Bo dziś dokręciłem normalnym kluczem mocno, bo wcześniej nie miałem klucza specjalnego do tego i musiałem zwykłym płaskim może nie było zbyt mocno i dlatego się odkręciło. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.