Skocz do zawartości

[Kierownica]Odkręcająca się kierownica

devil162

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam taki problem, ostatnio zakręciłem kierownicę, i wczoraj podczas jazdy nagle się przekrzywiła , zsiadłem z roweru i okazało się że kierownica chodzi jak chce, i odkręciła się śruba. Czy to może być wina tego że coś jest nie tak z nią ? jakieś luzy czy coś ? czy po prostu możliwe że była zbyt lekko przykręcona ?

Nie wiem jak to sprawdzić i troche strach jeździć bo przy dużej prędkości jak coś jej odwali i koło stanie w poprzek to przelece przez nią i nie będzei za ciekawie.

Odkręciła się w tym miejscu na górze co się ją zakręca, nie na sterze.

Napisano

2i

a na kierownicy na zaślepce która zasłania tą śrubę jest literka M na czerwonym tle , mowi ci to coś ?

w tym miejscu sie odkreca co na obrazku zaznaczylem

94277745306600282235.jpg

Napisano

2i

ok jeśli kierownica się znów odkręci to sprawdzę to i napisze.

Bo dziś dokręciłem normalnym kluczem mocno, bo wcześniej nie miałem klucza specjalnego do tego i musiałem zwykłym płaskim może nie było zbyt mocno i dlatego się odkręciło.

Jęsli się znow odkreci to napisze tutaj jaki jest stan klina i gwintu.

Napisano
Bo dziś dokręciłem normalnym kluczem mocno, bo wcześniej nie miałem klucza specjalnego do tego i musiałem zwykłym płaskim może nie było zbyt mocno i dlatego się odkręciło.

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...