Skocz do zawartości

[800-1050] rower do miasta, problem z wyborem

Apa13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Państwa!!

Chce kupić rower do jazdy głownei po miescie, po parku, czasem lesie.

W tej dziedzinie jestem zupełnym lajkonikiem :))

Mam 185 cm wzrostu, 80 kg wagi, wiec mysle, że rama 21'??

Czasu na wybór nie mam za dużo ( dziewczyna, dopytuje, a ostatnio już krzyczy).

Chciałbym, aby to był rower nowy.

Przeglądałem allegro ( myśle, że tam bedzie taniej) i zatrzymałem się nad trzema aukcjami:

1. ROWER SZOSOWY KROSS RAVEN 28 ALU SHIMANO WYPRZEDAŻ (2574427707) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Przeszkadza mi tu wolnobieg

2. ROWER SZOSOWY KROSS CROW SRAM X-5 AMOR Z BLOKADĄ ! (2596580209) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nie mam zdania, ale czy blokada łatwo się nei zepsuje

3. JUŻ JEST----> LAZARO SENATORE V4 FULL ALIVIO ! (2572302956) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Przemawia do mnie, ale najdrozszy, w poprzednim sklepei wytargowałem przesyłkę gratis.

Chetnie posłucham wszystkich propozycji, uwag etc. Może polecicie coś innego (dostepnego do ręki), ew jakis sklep w Warszawie.

Wiem, że z tym budżetem nei dostane rowerowego Porsche, jednak nei chce wyrzucać pieniązków w błoto.

Chciałbym żeby rower posłużył kilka sezonów, a jeżdze mało.

Pozdrawiam

Artur

Napisano

Wyglada mi bardziej na rolkę tasmy samoklejącej

A to przepraszam.

Wracajac do tematu:

Crowy są bardziej sportowo-szosowe, a lazaro bardziej uniwersalno-turystyczny - m.in ma dziury na bagażnik i wygodniejsza (choć mnie aerodynamiczną) geometrie.

Napisano

Dobra wiec biore pod uwage krossa za 999 i "no-name" za 1049.

Moze ktos mi napisac ( w sposob, który rozumiem ) róznice, plusy i minusy.

pozdrawiam

Napisano

Opłaca się dokładać do Lazaro V4 czy lepiej V3?

Znajomi mi polecił V4 ze wzgledu na osprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...