Skocz do zawartości

[Rama]Rozmiar ramy pod 157 cm

Matajo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Planuję kupić Level a2 2012r.

Jak na razie mam 157 więc myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie rama 17" tylko boję się, że później będę musiał zmieniać rower bo ta rama będzie za mała. Co mam zrobić kupić 17" czy lepiej 19"?

Ostatnio jeździłem na Fuji na damskiej ramie 16" albo 17" i było bardzo wygodnie :D

Napisano

Witam

Planuję kupić Level a2 2012r.

Jak na razie mam 157 więc myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie rama 17" tylko boję się, że później będę musiał zmieniać rower bo ta rama będzie za mała. Co mam zrobić kupić 17" czy lepiej 19"?

Ostatnio jeździłem na Fuji na damskiej ramie 16" albo 17" i było bardzo wygodnie :D

Ramy na zapas nie kupisz. Bedziesz się męczył teraz kupując za dużą, albo póżniej kupując za małą. Jak myślisz..... ile urośniesz jeszcze?

Mniejsza rama jest bardziej adaptowalna, bo można wyciągnąć tu i tam mostkiem i sztycą.

Napisano

Rama tej klasy to nie jakiś straszny wydatek wiec raz na pare lat można sobie przerzucić osprzęt na wiekszą. Rama level a4 kosztuje nówka 350zł to a2 bedzie jeszcze tańsza więc można sobie chyba pozwolić na wymianę za 2-3 lata takiej ramy (znaczy tej klasy bo za 2-3 lata pewnie bedzie to zabytek). Dodatkowy bonus że mamy coś nowego zamiast przedpotopowej ramy.

Napisano
Jak na razie mam 157 więc myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie rama 17

Ja na 17" Krossa jeździłem jeszcze jak miałem 170 cm, a teraz mam L GT co odpowiada jakiejś 19" i było i jest dobrze. Tylko kross był fullem, ale liczy się długość rurek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...