Skocz do zawartości

[do 7000zł] Marin TEAM CXR (SLX) warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Przegladając dziś angielskiego Ebay-a znalazłem ciekawą ofertę , a mianowicie Marina Team CXR na osprzecie slx http://www.ebay.co.uk/itm/Marin-Team-SLX-Carbon-Mountain-Bike-Brand-New-19-Large-Shimano-Groupset-/320967730031?pt=UK_Bikes_GL&hash=item4abb2ae36f przeliczając to na zł wyszło by ok 6900zł.

I ta oferta dała mi temat do przemyśleń , obecnie powoli modernizuje swojego marina ale nie wiem jak dużo kasy jeszcze utopię zanim bedzie taki jak sobie wyobrażam a tu mam carbonowa rame i całkiem przyzwoity osprzęt w chyba dosyć atrakcyjnej cenie ??? Rowerek jest nowy , rama mój rozmiar 19" , jeszcze w pudle , nie jeżdżony .

Co myślicie o tej ofercie ??? Czy może u nas kupie jakiegoś lepszego gotowca w tej cenie ???

nie ukrywam że uwielbiam Marina , mają śliczne ramy i na dodatek u nas to takie trochę egzotyki :)

Napisano

Widziałem te wszystkie rowery które pokazałeś :) najładniejszy spec :stump :)

Ale nie ukrywam wolał bym nowy rower , może to co siedzi w Marinie nie jest szczytem , ale chyba to dobra baza do rozbudowy ? no i ta śliczna rama

Co do firm , jesli w ogóle dojdzie w najbliższym czasie do zmiany to celuje w specialized , scott lub marin

A myślę nad zmianą bo podliczając najbliższe wydatki na zmiany w obecnym marinie nie wiem czy się to kalkuluje , tu za 7k mogę mieć całkiem fajny rower a w najbliższym czasie chce zmienić amorek , hamulce więc samo to wyniesie ok 2500zł :/ a nie wiem już sam czy jest sens ładować kasę w obecną rame

Napisano

Tan Marin bardzo fajny sprzęt jak za tą cenę no nie ma dwóch zdań że to bardzo dobra Firma. Kwestia tylko geometrii i tego czy będzie Ci pasować. Choć pewnie przymierzyć się nie będziesz miał gdzie u Nas...

Napisano
Kwestia tylko geometrii i tego czy będzie Ci pasować. Choć pewnie przymierzyć się nie będziesz miał gdzie u Nas...

Ale ja mam obecnie Marina (zerknij do garażu) o batrdzo podobnej geometri ramy i dla mnie jest bardzo wygodny tak więc w tej kwesti wiele by się nie zmieniło ;)

Napisano

Chociaż mam jeszcze drugą opcję , swego czsu myślałem kupić jakiegoś fulla i nie wiem czy nie rozsądniej by było zostawić sobie obecnego marina i mieć takie HT do spokojnej jazdy xc a pomyśleć o jakimś drugim rowerku typowo w teren w podobnym budżecie powiedzmy ok 8000zł , a ewentualnie wolne pieniądze wkładać w powolną modernizację obecnej maszynki ... bo w sumie nie wiem czy jest sens wydać tyle kasy w kolejne HT , a wiem że ten CXR i tak by przeszedł z mojej strony modyfikacje bo całość na SLX nie jest jakimś szczytem marzeń a apetyt rośnie w miarę jedzenia :) już sam nie wiem

Napisano

Ja jak tak patrze na zdjęcia Twojego roweru to o ile są aktualne nie bardzo widzę sens robić teraz zmiany lub zakupu kolejnego prawie identycznego roweru. Chyba że jest coś nie tak z ramą bo na pewno nie o osprzęt tutaj chodzi... A jeśli rama ok to pewnie, że jak coś kupować to na pewno nie to samo. FS lub Szosa w zależności od upodobań.

Ja ma teraz FS i patrzę sobie za Szosą. HT nie kupię już na pewno po doświadczeniach z FS bo po co...

Napisano

Chociaż mam jeszcze drugą opcję , swego czsu myślałem kupić jakiegoś fulla i nie wiem czy nie rozsądniej by było zostawić sobie obecnego marina i mieć takie HT do spokojnej jazdy xc a pomyśleć o jakimś drugim rowerku typowo w teren w podobnym budżecie powiedzmy ok 8000zł , a ewentualnie wolne pieniądze wkładać w powolną modernizację obecnej maszynki ... bo w sumie nie wiem czy jest sens wydać tyle kasy w kolejne HT , a wiem że ten CXR i tak by przeszedł z mojej strony modyfikacje bo całość na SLX nie jest jakimś szczytem marzeń a apetyt rośnie w miarę jedzenia :) już sam nie wiem

Ja zrobiłem dokładnie tak samo, miałem sprzedać swojego Scotta Scale ale zdecydowałem, że zostawię tak na co dzień zamiast oddawać za grosze.

Napisano

Ja już chyba też postanowiłem , a mianowicie na razie jeżdżę tym co jest jak coś fajnego się trafi to kupię zimą lub wiosną .

Zapewno coś takiego ;)http://www.ebay.co.uk/itm/Brand-new-2012-Specialized-Stumpjumper-FSR-Comp-M-EXTRAS-/190717231957?pt=UK_Bikes_GL&hash=item2c67a20355

Mam rodzinę na wyspach więc w Specach mogę tam przebierać bo tam jeździ tego bardzo dużo :) i z kupne i wysyłką też nie będzie problemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...