Skocz do zawartości

[Łańcuch] KMC- Problem ze skuciem

pinkypie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, otóż podczas wojaży na moim Krossie złamałem hak przerzutki i przeleciała ona między szprychami a tylnym widelcem w wyniku czego wygięło się zewnętrzne ogniwo łańcucha. Dalej, owe ogniwo poszło w śmieci jednak przy rozkuwaniu popełniłem kardynalny błąd i wybiłem całkowicie bolczyk z ogniwa (po dwóch stronach). I tu moje pytanko, czy da się w takim przypadku jakimś szwagrowskim sposobem spiąć łańcuch. Posiadam wymagane wewnętrzne ogniwo oraz bolce ale nie wiem w jaki sposób to spiąć żeby nie uszkodzić bardziej łańcucha.

Napisano

Lub istnieje takie coś jak spinka do łańcucha na przerzutki i ona kosztuje chyba 2zł. :D

Takie małe a cieszy ;p

Napisano

Kup spinkę i problem z głowy. A do tego o ile mniej kłopotu przy czyszczeniu napędu...

Już wszystko ok trochę męczenia z wkładaniem bolczyka ale dałem radę. Do tego idąc za waszą radą skróciłem łańcuch o 1 ogniwo i w jego miejsce trafiła spinka KMC, śmiesznie łatwa w użyciu i na przyszłość przy konserwacji sprzętu będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...