pinkypie Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam, otóż podczas wojaży na moim Krossie złamałem hak przerzutki i przeleciała ona między szprychami a tylnym widelcem w wyniku czego wygięło się zewnętrzne ogniwo łańcucha. Dalej, owe ogniwo poszło w śmieci jednak przy rozkuwaniu popełniłem kardynalny błąd i wybiłem całkowicie bolczyk z ogniwa (po dwóch stronach). I tu moje pytanko, czy da się w takim przypadku jakimś szwagrowskim sposobem spiąć łańcuch. Posiadam wymagane wewnętrzne ogniwo oraz bolce ale nie wiem w jaki sposób to spiąć żeby nie uszkodzić bardziej łańcucha.
beskid Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 W czym problem aby skrócić łańcuch o kolejne ogniwo tylko tym razem bez całkowitego wysunięcia bolca ??
Alpek Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Lub istnieje takie coś jak spinka do łańcucha na przerzutki i ona kosztuje chyba 2zł. Takie małe a cieszy ;p
Synergy Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 jeżeli ci się chce z tym bawi, chociaż i tak to nie ma najmniejszego sensu kup sobie to http://allegro.pl/shimano-pin-sztyft-zlacze-do-lancucha-9rz-ctbike-i2549771919.html
Peterp079 Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Kup spinkę i problem z głowy. A do tego o ile mniej kłopotu przy czyszczeniu napędu...
pinkypie Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Napisano 22 Sierpnia 2012 Kup spinkę i problem z głowy. A do tego o ile mniej kłopotu przy czyszczeniu napędu... Już wszystko ok trochę męczenia z wkładaniem bolczyka ale dałem radę. Do tego idąc za waszą radą skróciłem łańcuch o 1 ogniwo i w jego miejsce trafiła spinka KMC, śmiesznie łatwa w użyciu i na przyszłość przy konserwacji sprzętu będzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.