kordirko Napisano 19 Sierpnia 2012 Napisano 19 Sierpnia 2012 WItam, posiadam taki mostek jak na fotkach poniżej. Mam taki problem że kierownica jest ciut za nisko - przydałoby się jakieś 5 cm wyżej do rozprostowania pleców. Mostek był fabrycznie zamontowany tak, że był wciśnięty na maksa (przy jego wyciąganiu musiałem postukać młotkiem). Po demontażu zauważyłem, że na tym mostku jest taki znak "MAX" (ostatnie zdjęcie). Teraz pytanie - czy mogę go wyciągnąć do góry, tak aby znak "MAX" był schowany ? Zmierzyłem - i po takim "wyciągnięciu" zyskałbym jakieś 4,5 cm. Czy też muszę kupić nowy, dłuższy o te 5 cm ? Jeśli muszę kupić nowy, to na co zwrócić uwagę przy zakupie - domyślam się że istotna jest średnica "rury", zmierzyłem i ma 25 mm, czy średnica chwytu na kierownicę też, czy ten rozmiar jest zestandaryzowany ? Moja kierownica ma też 25 mm na "chwycie" do mostka.
MokryxD Napisano 19 Sierpnia 2012 Napisano 19 Sierpnia 2012 Jak dla mnie to po prostu nazwa firmy "PROMAX". Nie polecam jej nikomu.
kordirko Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Napisano 21 Sierpnia 2012 Jak dla mnie to po prostu nazwa firmy "PROMAX". Nie polecam jej nikomu. Dzięki za zainteresowanie. Byłem dziś w serwisie, tam na szczęście Pan umiał mi odpowiedzieć na moje wątpliwości, można spokojnie mostek podnieść aż do znaku.
nemo2009 Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 można spokojnie mostek podnieść aż do znaku. Przy czym te pionowe zaznaczenia muszą być schowane. nazwa firmy "PROMAX". Nie polecam jej nikomu. Dlaczego?Na pewno produkują lepsze wyroby,niż ZOOM,czy Alhonga.
rmn1 Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Jak dla mnie to po prostu nazwa firmy "PROMAX". Nie polecam jej nikomu. Promax to firma, ale obok jest drugi napis:) Można wyjąć, ale to już wiadomo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.