Skocz do zawartości

[1400-1650] mtb dla dziewczyny

Drac

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam dylemat co do wyboru roweru :) Rower dla dziewczyny 1,64m i 51kg.

Znalazłem takie oto propozycje:

Author BASIC ASL - 2011

Kellys Viper 5 - 2012

i według mnie najlepszy tylko czy dla kobiety:

Kellys Quartz - 2012

Ogólnie te 2 Kellys raczej to rowery męskie. Natomiast Author byłby 16`` damką którego widziałem na własne oczy. Teraz pytanie który jest najlepszy pod względem osprzętu i czy na rowerze męskim będzie dziewczynie wygodnie?

Ewentualnie czy jest jakaś mega przepaść pomiędzy nimi? Co bardzo odstaje od reszty jeśli chodzi o sprzęt?

Napisano

Wiesz, babskie zakupy to skomplikowana sprawa. Są dziewczyny, które nigdy z własnej woli nie wsiądą na męski rower (bo męski, poprzeczka niewygodna i kiepsko się wsiada, kolory nie te, geometria nie odpowiada itd.) a są takie, które preferują męskie (generalnie o wiele lepszy wybór modeli).

Podstawowe pytania na które musisz sobie odpowiedzieć to:

1. wysokość od ziemi do kroku kiedy dziewczyna stanie w lekkim rozkroku - może się nagle okazać, że poprzeczka w ramie jest za wysoko

2. osobiste preferencje (może nie być przyzwyczajona do męskiej ramy)

3. typ roweru (ty myślisz MTB a twojej lubej marzy się holender; w sumie warto pomyśleć gdzie, jak często i po jakim terenie zamierzacie pojeździć oraz jaką postawę podczas jazdy twoja druga połowa uznaje za wygodą)

A pewnie się skończy na "kup mi Misiu ten, bo mi się podoba" ;)

PS Popatrz także na ofertę Krossa i Unibike - mają niezły stosunek jakości do ceny. Oraz ew. Meridę Juliet - jak w starym dowcipie: "miliony much nie mogą się mylić".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...