Beleg Napisano 19 Sierpnia 2012 Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam na forum. W tym roku nabyłem po atrakcyjnej cenie Agang Ritual 4.0 http://www.agang.pl/2011/ritual/ritual40/specyfikacja.htm i wpadłem w nałóg . Z racji że przekręciłem w ciągu 2 miesięcy 3tyś. km i widzę pierwsze oznaki zużycia łańcucha kasety i korby chcę powoli kompletować napęd z wyższej półki aby starczył na dłużej. No i tutaj pojawiają się schody bo nie wiem do końca co z czym będzie działało i czy moje wybory są właściwe. Dodam że tym crosem jeżdżę głównie po asfalcie ale ze względu na ten rodzaj roweru i ogumienia (szerokość opony 35mm sami slick) nie unikam żadnych dróg i czasem przejadę szutrem jeśli tak mam zaplanowaną trasę a ze względu na miejsce zamieszkania różnica poziomów na trasie nie przekracza 80-100m. Moja waga 87kg. Do zmiany korba , przerzutki tył przód, manetki, kaseta, łańcuch. Moje propozycje: korba deore FC-M590 48x36x26 (wkład suportu też pewnie do wymiany nie wiem na jaki) Przerzutka przód FD-M591 down + manetka SL-M590 Przerzutka tył XT RD-M770 (średni wózek?) + manetka XT SL-M770 Kaseta (11-32) tutaj nie wiem HG61 a może PG-950 Łańcuch Sram PC-951 ? Jeśli chodzi o manetki w tej chwili są zintegrowane czy po wymianie mogę zainstalować klamki dowolne np. Avid? Ostatnia prośba mój mostek kierownicy regulowany (położyłem go na 0) zaczyna trzeszczeć pomimo dokręcenia i chcę go wymienić na stały wiem już że odpowiedni do mojej jazdy będzie o długości 100-110mm i kąt 0-10 (mocowanie kierownicy 1") nie wiem jakiego producenta wybrać. Dosyć się rozpisałem, dodam że zmiany w napędzie wprowadzę w zimie tak aby na wiosnę cieszyć się z jazdy na nowym napędzie. Proszę o doradztwo i wasze opinie co zostawić i ewentualnie co zmienić. Wybrane tutaj części stanowią dla mnie dość niemałą sumkę i przy ewentualnych zmianach mogę dołożyć 10% ogólnej wartości tych części. Możliwe że przesadziłem z doborem i wybrałem zbyt profesjonalne elementy ale jak wspomniałem na wstępie chcę maksymalnie długo użytkować rower bez konieczności częstych wymian części i zmartwień na szlaku. Oczywiście na bieżąco dbam o przegląd konserwację i czyszczenie roweru. Czekam na komentarze.
mi9el Napisano 19 Sierpnia 2012 Napisano 19 Sierpnia 2012 Korba jest ok, sam używam podobny model (wersja MTB) i po trzech latach (kilka tyś rocznie) daj rade. Jak byś palanował jakieś ściganie, to pomyśl o lepszym modelu. Do korby będziesz musiał dokupić suport SM-BB51 (tutaj prędzej możesz spodziewać oznak zużycia niż w korbie), zorientuj się wcześniej, czy nie jest on sprzedawany w zestawie z korbą. Przerzutki i manetki będą kompatybilne z resztą, nie wiem tylko dlaczego nie chcesz jednego modelu manetek. Ja osobiście przy kasecie bym się kierował wagą, sam od kilku lat stosuje SRAM i polecam. Łańcuch też powinien być dobry, jak dysponujesz trochę większą kasą to polecam kupno dwóch i regularne wymiany co ok 200km, przez to cały napęd będzie dłużej "żył". Jak zmienisz manetki to i klamki do hamulców v-brake pasuje osobne. Co do mostków, skoro znasz już jego parametry (kąt, długość itd) to zostaje kierować się wagą i może kolorem; ja używam firmy PRO i KCNC.
Beleg Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Napisano 19 Sierpnia 2012 Korba jest ok, sam używam podobny model (wersja MTB) i po trzech latach (kilka tyś rocznie) daj rade. Jak byś palanował jakieś ściganie, to pomyśl o lepszym modelu. Do korby będziesz musiał dokupić suport SM-BB51 (tutaj prędzej możesz spodziewać oznak zużycia niż w korbie), zorientuj się wcześniej, czy nie jest on sprzedawany w zestawie z korbą. Przerzutki i manetki będą kompatybilne z resztą, nie wiem tylko dlaczego nie chcesz jednego modelu manetek. Ja osobiście przy kasecie bym się kierował wagą, sam od kilku lat stosuje SRAM i polecam. Łańcuch też powinien być dobry, jak dysponujesz trochę większą kasą to polecam kupno dwóch i regularne wymiany co ok 200km, przez to cały napęd będzie dłużej "żył". Jak zmienisz manetki to i klamki do hamulców v-brake pasuje osobne. Co do mostków, skoro znasz już jego parametry (kąt, długość itd) to zostaje kierować się wagą i może kolorem; ja używam firmy PRO i KCNC. Dzięki za rzeczową odpowiedź. Co do manetek to wybór jest kierowany względami ekonomicznymi a że lewej używam rzadziej to i model niższy a stówka mniej do wydania. Pozostaje mi jeszcze jedna wątpliwość co do długości wózka przerzutki, lepiej kupić średni czy długi wózek?
mi9el Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 tutaj masz odpowiedź http://rowerowe-porady.blogspot.com/2011/10/tylna-przerzutka-dlugi-czy-krotki-wozek.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.