WEEKEND Napisano 18 Sierpnia 2012 Napisano 18 Sierpnia 2012 Witam i proszę o pomoc. W moim rowerze miejskim z systemem SRAM S7 na manetce mam 7 biegów, jednak korzystam tylko z 3. Funkcjonowanie wygląda tak, że raz mam najcięższy na 6-tce a raz na 3-ce. Wiele razy jest tak że przełączając ze dwa biegi w jedną albo w drugą przerzutki w ogóle nie reagują. Rower w takim stanie już dostałem a w serwisie rowerowym powiedzieli że mi nie pomogą. Dziękuję za każde info od czego mam zacząć. Tomek.
kruqu Napisano 18 Sierpnia 2012 Napisano 18 Sierpnia 2012 Prawdopodobnie wysypał się mechanizm piasty ... niestety prawie nikt nie chce sie podejmowac naprawy (moj kolega miał podobna sytuacje)
WEEKEND Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Napisano 18 Sierpnia 2012 Tylko jak to zdiagnozować tak od początku, zacząć od jakiejś regulacji aby to sprawdzić ?? A co kolega zrobil w temacie?? Wyrzucił rower ?? Dzięki.
WEEKEND Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Napisano 21 Sierpnia 2012 A czy jest ktoś z rejonu Szczecina, kto móglby mi pomóc w temacie ???
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.