Skocz do zawartości

[Hak do ramy] Luźne mocowanie w ramie.

ProkopPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jakiś czas temu (około miesiąc temu) złamałem drugi hak do ramy. Złamanie drugiego haka wyglądało tak, że wrzuciłem bieg na najniższy i wózek otarł o szprychy i cała przerzutka się wkręciła łamiąc hak. Po złamaniu drugiego, kupieniu trzeciego i wymianie nadal nie wiedziałem co jest grane dopóki po zmontowaniu nie zauważyłem, że wózek przerzutki jest wygięty w stronę szprych. Wychodziło na to, że wózek jest krzywy i nie mogę dawać na najmniejszy bieg bo znowu mi wejdzie w szprychy. No i jeździłem tak z wygiętym wózkiem aż do przedwczoraj (15 sierpnia), kiedy to wyglebałem się, spojrzałem na przerzutkę a hak wyleciał z ramy O.O. Ucieszyłem się, że się nie złamał, wyglądało to jakby był za słabo dokręcony. Dojechałem do domu dokręciłem hak na maksa i o dziwo wózek był prosty. Nie wiedziałem jak to mogło się stać ale się ucieszyłem. Dziś wychodzę na rower zaliczyłem lekką glebe i wózek znów był krzywy. Wkurzyłem się bo nie upadłem nie wiadomo jak żeby coś się uszkodziło. Dojechałem do domu i zauważyłem, że hak jest krzywo zamocowany, nie jest wygięty tylko pod lekkim skosem a cała przerzutka jest prosta tylko, że przez krzywo zamocowany hak przerzutka idzie pod lekkim kątek w stronę szprych i wygląda jakby wózek był krzywy. I tutaj jest pytanie bo ta dziura w ramie na hak wygląda jakby była za luźna i jak się dokręca to hak jest pod skosem. Nie wiem czy to dało by się dać na gwarancje jako wade materiałową czy iść z rowerem do sklepu rowerowego. Dodam, że mam Krossa Sign DS.

post-140084-0-24991900-1345230358_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...