Skocz do zawartości

[do 1200zł]

bryla33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam roweru do mtb w tej cenie. Jak na razie znalazłem tylko:

Kross Hexagon V4 2011

Kands

Według mnie ten drugi jest lepszy, ale za to osoba, która będzie go używała mieszka koło sprzedawcy rowerów Kross i miałaby serwis pod nosem (dopiero zaczyna jeździć i nie zna się na podstawowej konserwacji/serwisie roweru).

Który wybrać? Może macie jakieś lepsze propozycje?

Napisano
Który wybrać?
Kands

Jeśli w realu ma te tarczówki Shimano,to bierz ten model.

Hamulce V brake w Kandsach są nic nie warte.Tam są montowane lipne Alhongi(chińskie).

Napisano

tez gadanie, przejechalem na tych Alhongach troche juz i jak trzeba to hamuja. Jedynie co to piszcza w deszczu, koszt wymiany klockow (10z)

Nie mowie, ze sa bardzo dobre, wymienie je pod koniec roku na np te i tylko z tego powodu, ze alhongi nie pasuja mi do reszty osprzetu shimano.

http://allegro.pl/shimano-deore-br-m590-hamulce-v-brake-komplet-p-t-i2559733298.html

ale dyskwalfikowac rower za te hamulce to troche smieszne, bo przeciez dzialaja dobrze.

Napisano

Osobiście nie mam żadnych doświadczeń z mechanicznymi tarczówkami, a w V wymiana klocków to nie duży koszt. Osprzęt jest identyczny (tyle, że w jednym amortyzator jest v3 a w drugim v4) a 200 zł różnicy. Za te pieniądze np. można kupić nowe hamulce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...