Skocz do zawartości

[stery] pilna prośba o pomoc

pawcioxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.kilka dni temu pojawiły się trzaski w sterach szczególne gdy kręciłem w lewą stronę,dziś przed wyjazdem postanowiłem zajrzeć do sterów i ewentualnie nasmarować/skręcić i gdyby była konieczność to na serwis..pierwszy raz grzebałem przy sterach(stery VP A41AC półzintegrowane) i w pośpiechu wkręciłem śrubkę w nie tej kolejności zamiast założyć kapsel przykrywający i wtedy wkręcić śrubę to najpierw wkręciłem śrubkę a potem chciałem założyć kapsel..kłopot w tym że teraz nie da się ani wykręcić śruby i dokręcić,wkręcałem z małą siłą i odrazu próbowałem wykręcić by założyć ten kapsel,śrubka ani rusz kręci się bez większego oporu i zastanawiam się czy nie mógł pójść gwint.. byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie rady;)

post-155093-0-64770900-1345043309_thumb.jpg

Napisano

witam.problem rozwiązany;)stary grzybek było trzeba wybić i nabić nowy..pozatym owe trzaski nie pochodziły od sterów :woot: tylko od końcówek pancerza :teehee: nie potrzebnie się dobierałem do sterów,mogłem od razu dać ma serwis..cóż człowiek uczy się na błędach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...