pawcioxxx Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam.kilka dni temu pojawiły się trzaski w sterach szczególne gdy kręciłem w lewą stronę,dziś przed wyjazdem postanowiłem zajrzeć do sterów i ewentualnie nasmarować/skręcić i gdyby była konieczność to na serwis..pierwszy raz grzebałem przy sterach(stery VP A41AC półzintegrowane) i w pośpiechu wkręciłem śrubkę w nie tej kolejności zamiast założyć kapsel przykrywający i wtedy wkręcić śrubę to najpierw wkręciłem śrubkę a potem chciałem założyć kapsel..kłopot w tym że teraz nie da się ani wykręcić śruby i dokręcić,wkręcałem z małą siłą i odrazu próbowałem wykręcić by założyć ten kapsel,śrubka ani rusz kręci się bez większego oporu i zastanawiam się czy nie mógł pójść gwint.. byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie rady;)
pawcioxxx Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Napisano 16 Sierpnia 2012 witam.problem rozwiązany;)stary grzybek było trzeba wybić i nabić nowy..pozatym owe trzaski nie pochodziły od sterów tylko od końcówek pancerza nie potrzebnie się dobierałem do sterów,mogłem od razu dać ma serwis..cóż człowiek uczy się na błędach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.