epawel Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Mam pytanie który łańcuch bedzie bardziej wytrzymały HG54, czy 1031? Łańcuchy beda stosowane w napedzie 10rz. Czy łańcuch shimano mozna spinać spinką od Srama?
rkopec16 Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Ja bym wolał łańcuch od shimano, wydaje się bardziej wytrzymały. Spinka każda będzie pasować byleby była pod 10rz.
Gość Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Tak naprawdę reguły nie ma jak chodzi o wytrzymałość wszystko można zerwać, wyciągnąć. Dużo zależy od tego jak się dba o łańcuch (ogólnie o napęd) z tego co wiem łańcuchy shimano zawsze były trochę tańsze nie wiem jak konkretnie w przypadku tych dwóch. Co do spinki to lepiej poszukać KMC gdyż są wielokrotnego użytku (spinki SRAM'a pod 10s są jednorazowe), a te KMC kupisz w decathlonie za 20 zeta 2 sztuki (mam, używam i polecam).
epawel Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Napisano 15 Sierpnia 2012 Tu sie nie zgodze, ze spinki Srama sa jednorazowe, w szosie mam łańcuchy 1030 i juz piec razy przelozylem ta sama spinke i jest wszystko ok. Chyba wezme te shimano, choc wg mojej oceny sa głosniejsze od srama, ktory wydaje sie byc bezszelestny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.