Skocz do zawartości

[1400-1600] Alternatywa dla Kross Trans Alp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Poszukuję dla żony roweru trekingowego. Byliśmy już zdecydowani na zakup Kross Trans Alp lub Pacyfic ale po przeczytaniu tego [Rower] KROSS Trans Alp - Mieszane uczucia - prośba o opinię - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa  wymiękłem... i już sam nie wiem co wybrać.

A więc szukamy czegoś podobnego amortyzowany przód, osprzęt Shimano Alivio ( w alpie jest Deore ale nie musi być aż taki ), wygodne siodełko, najważniejsze to żeby moja kobieta miała na nim postawę w miarę wyprostowaną ( ze względu na bóle w plecach ).

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

Fajną alternatywą mógłby być Hercules Rocco, ale jak na twoje wymagania ma nieco słabsze przerzutki (tylna to Acera). Cena ok. 1500 na pewnym portalu aukcyjnym ;) Kiedyś przymierzałam się czy by nie kupić i rowerek wywarł na mnie pozytywne wrażenie (ostatecznie kupiłam lżejszego crossa). Marka mało popularna, ale dobra.

Napisano

Fajną alternatywą mógłby być Hercules Rocco, ale jak na twoje wymagania ma nieco słabsze przerzutki (tylna to Acera). Cena ok. 1500 na pewnym portalu aukcyjnym ;) Kiedyś przymierzałam się czy by nie kupić i rowerek wywarł na mnie pozytywne wrażenie (ostatecznie kupiłam lżejszego crossa). Marka mało popularna, ale dobra.

Polecam Herculesa Rocco. Kupiłem żonie ten model roweru i jest z niego zadowolona. Ceny są ok 1500zł ale można spróbować się potargować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...