Skocz do zawartości

[suport]Prośba o rozpoznanie

marog6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

kupiłem prawie całą grupę Shimano Alivio, niestety pominąłem kwestie dopasowania korby do suportu... Alivio jest mocowana na kwadrat. Czy może mi ktoś powiedzieć czy mój obecny suport też taki jest?

img0058su.th.jpg img0051pub.th.jpg

Dziękuje za pomoc

Napisano

Masz suport na kwadrat.

Pytanie czy długość będzie odpowiednia dla nowej korby.

Dziękuje. To też prawda, 113mm chyba jest najlepsze, ale też i inne pasowały. Przekonam się dopiero jak przyjdzie paczka i wybiorę się do serwisu, bo strona Decathlonu jest uboga w informacje techniczne, a suwmiarki brak.

Jeszcze raz dziękuje

• Mod Team
Napisano

Sprawdź jaki suport jest dedykowany do nowej korby, albo napisz jaką masz korbę. Jak jest duża różnica długości osi między starym a dedykowanym to zmieni się linia łańcucha.

Napisano

Sprawdź jaki suport jest dedykowany do nowej korby, albo napisz jaką masz korbę. Jak jest duża różnica długości osi między starym a dedykowanym to zmieni się linia łańcucha.

Dedykowany dla Alivio to 113mm, kwadrat. A korba to Prowheel 24x34x42, długość ramienia 170mm, żadnych innych oznaczeń nie zauważyłem. Niestety przesyłka nie dotarła, koła z allegro tak, za to paczka za 600zł od sklepu bikestacja już nie bardzo, a niedzielny maraton w którym startuje coraz bliżej. Szkoda, że kluczy nie dokupiłem, byłoby szybciej niż w serwisie.

Słyszałem, że dosyć łatwa ukręcić gwint korby i/lub suportu, prawda? Inna linia łańcucha może pewnie zaburzyć pracę przerzutki, a przy 9 rzędach to raczej dosyć łatwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...