zomok Napisano 11 Sierpnia 2012 Napisano 11 Sierpnia 2012 Witam. Od dawna męczę się z rozklekotanym amortyzatorem RST i wymeczonymi sterami. Nie chce znów kupować takiego czegoś więc poprostu chcę zastosować sztywny widelec. Sporo szukałem i czytałem i orientuje się już mniej więcej co i jak lecz mam problem z doborem wszystkiego aby pasowało. W tej chwili góra wygląda tak: Widelec z gwintem i rurą o średnicy 1" wrzucony dystans i na górę nakrętka mostek a head, wrzucaona rurka z klinem. Chciałbym zmienić stery na nowe, nowy widelec. Średnica rury na stery wewnątrz ma 30mm, czyli stery 1" ? Jeżeli zastosuje stery typu a head to nie będzie pasował mostek gdyż pasuję on na rurę 28mm a przy tych sterach rura musi mieć 1"? Panowie tutaj prośba o pomoc w ogarnięciu tego. Chciałbym pozostać przy tym mostku lecz nie wiem co wybrać, stery ahead czy gwintowane. Jak to wszystko zgrać.
PoleK Napisano 11 Sierpnia 2012 Napisano 11 Sierpnia 2012 masz stery na 1" i adapter pod mostek do 1 i 1/8" i takie same musisz kupic, nie zrobisz nic.
Bop3 Napisano 11 Sierpnia 2012 Napisano 11 Sierpnia 2012 Możesz jeszcze poszukać widelca ahead o średnicy 1", rzadko ale się zdarzają, wtedy nie musisz wymieniać sterów, ale czy mostek będzie pasował to już ciężko powiedzieć.
refixedlife Napisano 11 Sierpnia 2012 Napisano 11 Sierpnia 2012 Ciężko juz w tych czasach dostać 1" przejsciówkę na a-head 1 1/8' to bez problemu tutaj moim zdaniej lepiej założyć zwykły wpuszczany mostek i po problemie i sery oczywiscie jakiekolwiek na 1" i po problemie ; )
PoleK Napisano 11 Sierpnia 2012 Napisano 11 Sierpnia 2012 przeciez przejsciowke ma, pozatym jest ona latwo dostepna... stery zwykle skrecane za 15-25zl widelec sztywny kolo 50zl i smigasz dalej, nie ma co wiecej inwestowac w ten rower.
zomok Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Napisano 12 Sierpnia 2012 przeciez przejsciowke ma, pozatym jest ona latwo dostepna... stery zwykle skrecane za 15-25zl widelec sztywny kolo 50zl i smigasz dalej, nie ma co wiecej inwestowac w ten rower. Tak przejsciowke mam. Czyli musze kupic widelec z gwintem i stery 1' Czy moga byc takie? Nie do konca sa dla mnie jasne oznaczenia z aukcji. http://allegro.pl/stery-neco-h831-h-831-1-cal-czarne-gwint-nakretka-i2529525926.html Mam sentyment do tego roweru i raczej bedzie ze mna dlugo Wiem ze ze zdjecia wyglada tragicznie ale realnie az tak zle z reszta nie jest. Przepraszam za brak polskich znakow- urzadzenie mobilne
PoleK Napisano 12 Sierpnia 2012 Napisano 12 Sierpnia 2012 jestes z krakowa, dostaniesz stery w stacjonarnym sklepie za ok 15-25zl, nie ma co sie bawic w przesylki. i tak, takie jak na aukcji powinny byc ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.