DawidLc Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 Witam. Zakupiłem kilka dni temu pedały SPD Shimano PD-M520. Pedały zakupiłem nowe w jednym ze sklepów internetowych. Problem zaczyna się gdy nie można wyregulować trzymania bloków w pedałach. Chodzi mi o te śrubki do regulacji (patrz foto) Nie chcą się kręcić ani w jedną ani w drugą. problem występuje w oby dwóch pedałach. Może ktoś spotkał się z tym problemem? Wie co zrobić, byłbym bardzo wdzięczny. Szkoda wyrzucać nowe pedały do kosza. Proszę nie pisać mi wiadomości w stylu wymień je lub skontaktuj się ze sprzedającym gdyż kontaktowałem się, a on twierdzi że to jest niemożliwe bo każdą przesyłke sprawdza przed wysłaniem. Pozdrawiam.
seebcioo Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 sprawdź czy ich nic nie blokuje, wątpię, żeby żadna z czterech śrubek się nie kręciła co znaczy sprawdza . . . ciekawe, czy kręcił każdą śrubą, i sprawdzał wszystkie gwinty . . . masz 10 dni na oddanie nie podając powodu i koniec (nie ważne są tu karteczki typu zwrotów nie przyjmuje się itp.
DawidLc Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Napisano 10 Sierpnia 2012 Problem w tym że żadna się nie kręci. Próbowałem już wszystkiego. Sprzedający twierdził że mogły zepsuć się podczas transportu lub ja je zepsułem. Nie rozumiem czegoś takiego. Tak jak mówisz mam 10dni, ale to go chyba nie interesuje. Może polać te śrubki od dołu jakimś smarem?
Bebol Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 Może śruby są za mocno wkręcone lub wykręcone.Popatrz sobie do wnętrza pedała i jeżeli śruba wystaje dosyć dużo albo wręcz odwrotnie czyli wystaje minimalnie. -wystaje minimalnie - dokręcasz na + -wystaje maksymalnie - odkręcasz na -
seebcioo Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 smarem a raczej coś typu W40, daj link do tego sklepu, bo mnie coś takiego trafia . . .
DawidLc Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Napisano 10 Sierpnia 2012 Może śruby są za mocno wkręcone lub wykręcone.Popatrz sobie do wnętrza pedała i jeżeli śruba wystaje dosyć dużo albo wręcz odwrotnie czyli wystaje minimalnie. -wystaje minimalnie - dokręcasz na + -wystaje maksymalnie - odkręcasz na - Napisałem że nie kręcą się ani w jedną ani w drugą strone. Zero ruchu. Tylko klucz się czasem okręci
seebcioo Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 daj zdjęcie od boku - tak by było widać tą śrubę
Bebol Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 Dlatego napisałem żebyś sobie sprawdził czy nie są dociągnięta lub popuszczone na maxa bo mogło to spowodować skontrowanie śrub
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.