Skocz do zawartości

[rower]Czy ten będzie dobry do zjazdów ?

maniak344

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie nadaje się, to rower do dirtu/streetu jak zresztą pisze. Zjeżdżając z jednym hamulcem można jedynie po śmierć albo kalectwo. Szukaj czegoś do DH

ale zjazdy nie będą takie hardkorowe tylko łagodne najwyżej w niektórych miejscach troche trudniej.Ja teraz tam jeżdże na swoim marokeszu i powiem że nie jest zbyt łatwo manewrować ale radze sobie na nim

jezdzi się tam niewięcej niz 30 km/h czasami zależy gdie sie pojedzie to więcej da sie pocisnąć.Jeżeli chodzi o hamulce to hamuje na dwa ale przecież jakbym kupił dirta to zawsze moge zamontować hamulec z przodu :)

Napisano

Tani rower do zjazdów chyba nie istnieje. Jest to dyscyplina gdzie każda część roweru jest poddawana bardzo ciężkim obciążeniom. Części różnią się w znaczący sposób od tych montowanych w rowerach do XC. W zjeździe nie liczy się mała masa tylko wytrzymałość. Nawet drogie rowery XC dostępne w polskich sklepach nie mają wytrzymałości potrzebnej do zjazdu. Mój kolega jeżdżący DH cieszył się, że kupił "tani"(10000 zł) rower do zjazdu. I wbrew pozorom, że założeniem zjazdu jest jak najszybsze pokonanie trasy w dół to hamulce powinny być najwyższej klasy.

Pozdrawiam

Napisano

Tani rower do zjazdów chyba nie istnieje. Jest to dyscyplina gdzie każda część roweru jest poddawana bardzo ciężkim obciążeniom. Części różnią się w znaczący sposób od tych montowanych w rowerach do XC. W zjeździe nie liczy się mała masa tylko wytrzymałość. Nawet drogie rowery XC dostępne w polskich sklepach nie mają wytrzymałości potrzebnej do zjazdu. Mój kolega jeżdżący DH cieszył się, że kupił "tani"(10000 zł) rower do zjazdu. I wbrew pozorom, że założeniem zjazdu jest jak najszybsze pokonanie trasy w dół to hamulce powinny być najwyższej klasy.

Pozdrawiam

Przesadzasz, autor z tego co widać chce pojeździć amatorsko na trasach o umiarkowanej trudności, a do tego nada się juz np. taki rowerek http://allegro.pl/rower-fr-dh-specialized-big-hit-sport-psylo-okazja-i2538384098.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...