Skocz do zawartości

[Suport] Merida kalahari 550 rocznik ~2003

Hesperos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako iż jest to mój pierwszy wypadałoby się przywitać, tak więc cześć koledzy i koleżanki bikersi.

Chce kupić nowy wkład do suportu, i do tego jeszcze klucz którym będę mógł go wymienić, ale jako, że od czasu kiedy interesowałem się mechaniką rowerową sporo minęło, nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać. Czy może mi ktoś pomóc i najlepiej polecić jakieś konkretne produkty? Rower służy głównie do jazdy po mieście, czy lasach. Nie zależy mi na tym żeby był super wytrzymały, ale raczej niezbyt drogi i niezawodny. Posiadam korbę sr santour.

Napisano

Mocowanie jest kwadratowe, co do rodzaju suportu to ciężkie pytanie... Nie za bardzo się na tym znam a wkład ten był wsadzony przez znajomego z dawnych lat i jedyne co mogę o nim powiedzieć(suporcie, nie znajomym) to, że jest troszeczkę za długi gdyż wystaje z obu stron.

Napisano

Hm... Mówisz, że wystaje? Ale co dokładnie? Miska, wał? I jedno i drugie musi kawałek wystawać, szczególnie wał. Najlepiej będzie, abyś zmierzył długość swojego wału w suporcie, do tego szerokość miski (68 lub 73mm) i o taki zapytał w sklepie. Popros o najtańszy model shimano. Powinni Ci zaprezentować model 26, bo jest to podstawowy model w cenie do 30 zł ;)

Z kluczem także nie powinieneś mieć kłopotu; poproś o klucz do wkładów suportowych (takiego, jaki kupiłeś) i po sprawie ;)

Pozdrawiam

Napisano

Podaj dokładny model korby, wtedy będzie można sprawdzić jaką długość suportu potrzebujesz. Możliwe że znajomy wsadził zły suport i linia łańcucha nie jest prawidłowa, skoro mówisz że dziwnie odstaje. Do wymiany potrzeba klucza do misek suportu i ściągacza korby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...