wiktorrr Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 witam drodzy użytkownicy, jestem nowy to mój pierwszy post więc prosze o wyrozumiałość i pomoc Mianowicie.. Chce sobie kupic rower którym będę mógł robić ok 30km dziennie po szosie i czasem wyjechać w las etc.. Chce żeby to był dobry sprzęt jak na ten przedział cenowy (tzn żeby sie nie pieprzyl co chwile i był w miarę lekki) mam zamiar czasem udać sie w las, więc fajne by było żeby miał przedni amortyzator nie jakiejś najgorszej jakości i to chyba tyle w sumie.. Dodam jeszcze, ze mam 182cm wzrostu i waże 90kg, o ile to ma jakieś znaczenie wielkie dzięki za pomoc, od Was zależy mój zakup !
wiktorrr Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Napisano 7 Sierpnia 2012 A tu podam kilka przykladow, ze sklepu znajdujacego sie w moim miescie, jezeli w tej cenie macie cos lepszego to prosze o odpowiedz nr1: http://www.roweromania.pl/index.php/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=4238&category_id=362 nr2: http://www.roweromania.pl/index.php/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2999&category_id=259 Panowie i jeszcze jedno pytanie mam... czy ten rower zaspokoi moje oczekiwania ? Czy jest to dobry wybor w tej cenie ? Jaki rozmiar ramy powinienem zakupic ? wzrost 182, waga 90... oto link: http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=24468&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=269&subcat_id=271
wiktorrr Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Napisano 7 Sierpnia 2012 Panowie no doradzcie bo to dla mnie ważna inwestycja
nemo2009 Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Przede wszystkim Kellysa sobie odpuść.Mają krótkie ramy.Nie będzie ci wygodnie z nadwagą,którą posiadasz.Raczej bym poszukał roweru mtb na kołach 29".Mocna rama+duże koła.Zmieniasz opony na sliki i jedziesz tam,gdzie lubisz.
wiktorrr Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Napisano 7 Sierpnia 2012 Hmm, a czy ja na pewno potrzebuje mocnej ramy, cokolwiek to znaczy ? I czy kellys ma "słaba" rame ? To znaczy ze podczas jazdy może ulec uszkodzeniu, ze względu ze waże 90kg ? I co oznacza sformułowanie ze rama jest "krótka" ? A pracownik w sklepie rowerowym stwierdził ze rama 19" jest dla mnie idealna, więc jak to jest ?
nemo2009 Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 A pracownik w sklepie rowerowym stwierdził ze rama 19" jest dla mnie idealna, więc jak to jest ? Pracownik sprzedaje to,co mu zalega w magazynie,lub jest słabo ogarnięty w temacie(wiek nie stanowi). Rama krótka,mała baza kół.Na takim rowerze,człowiek o Twojej posturze będzie miał uczucie skrępowania,skulenia.Jeśli jednak szukasz roweru typu cross,to szukaj takiego z jak największą bazą kół.Baza kół-odległość między kołami. Rowery typu cross mają delikatniejszą konstrukcję od rowerów mtb.Dlatego stworzono rowery mtb na kołach 29".Połączono zalety dużych kół z crossa i mocną ramę z mtb.
wiktorrr Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Napisano 8 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedz, czy mógłbyś podać jakiś link z przykladowym rowerem o którym piszesz ? Najlepiej takim do 2000zl
nemo2009 Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Na szosę i szuter,Unibike Viper GTS.Jeśli chcesz trochę poszaleć w lesie,Unibike Evolution.Rowery mają dłuższe ramy,więc powinieneś się dobrze czuć na tych rowerach.Oba modele są złożone na firmowych komponentach. Z rowerów crossowych,nieco tańszych mogę jeszcze polecić Rometa Orkana 2.0.Rower ma bazę kół powyżej 1100 mm(duża).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.