Skocz do zawartości

[Wyprawa] Gdzie na wycieczke 2 dniową?

Sobol03

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Mam zamiar wybrać się z kolegami na wycieczke na 2-3 dni na rowerach. mieszkamy w woj. Śląskim. I tu moje pytanie: gdzie mozna by sie wybrac.znacie jakies fajne miejsca ? :)

Napisano

Podaj co Cię interesuje. Jakie tereny, trasy, jakie rowery, kondycja. Ułatwi to podanie propozycji przez forumowiczów.

Napisano

A więc tak:

tereny, hmm... Preferuje góry, lasy i itd.

co do rowerów: 2x kross level a2, kross hexagon v6, Vertigo nordend, Silverfox attitude (mój ;p).

spokojnie damy rade na dluze i cieższe trasy. ale oczywiscie bez przesady, nie przejedziewmy calej polski :)

Napisano

To może Jura Krakowsko - Częstochowska? Rowerowym Szlakiem Orlich Gniazd. Szlak ma długość ok 190 km. Szlak rozpoczyna swój bieg na pętli tramwajowej w Krakowie Bronowice a kończy w Częstochowie na rynku. Na szlaku jest wiele atrakcji zamki, warownie, ruiny zamków, baszty, skałki i wiele więcej, trasa w sam raz na 2 - 3 dniowy wypad :)

Napisano

Też polecam tę trasę, bo przed wakacjami przeczytałem wiele przewodników o Jurze i chciałbym przejechać całą trasę, choć zatrzymałem się na przepięknej Dolinie Prądnika i nie miałem okazji pojechać dalej niż do Olkusza (leśne drogi są tam strasznie piaszczyste). Szkoda tylko, że aura taka niesprzyjająca...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...