dziara444 Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Mam problem!!! posiadam napinacz łańcucha truvativa a mimo wszystko podczas skoku lub podjazdu pod większy krawężnik spada łańcuch. Co może być powodem? pomocy : ) http://images41.fotosik.pl/1691/7021ad40c63c13c6med.jpg
kkSliwa5 Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 A nie masz przypatkiem w tym napinaczu regulacji wysokosci. Powinien być.Obniż poprostu górną część napinacza i powinno być po sprawie A najlepiej zrób zdjecie calego napinacza z korbą i wstaw
kkSliwa5 Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Ale jest jeszcze górna część napinacza którą można obniżać. Obniż ją i bedziesz miał po kłopocie
Arhain Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Problem w tym że łańcuch spada z górnej części, tam gdzie wchodzi na blat a nie przy wyjściu, wiec doprze wyregulowana i napieta powinna być górna część napinacza, dolna uspokaja i dopina całość. Poreguluj, potestuj a znajdziesz właściwe ustawienie dla siebie.
dziara444 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Napisano 9 Sierpnia 2012 tyle że to jest napinacz który nie ma górnej części. Ale dałem rade wyeliminować problem. Skróciłem łańcuch i podniosłem wyżej to kółeczko od napinacza. Jak na razie jest git i łańcuch przesttał spadać.
kkSliwa5 Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Napinacz bez górnej części :icon_question: To co to dokładnie za napinacz Ale jeśli ci nie spada to jest najważniejsze
kkSliwa5 Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 To już zrozumiem, ale na zdjęciach wygląda jak dolna część napinacza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.