Skocz do zawartości

[Napęd] nakrętka suportu Unibike Zethos

clevinger

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Szanownych forumowiczów!

Pytanie szczególnie adresuję do właścicieli rowerów unibike zethos z 2012 lub wszystkich rowerowiczów bez wyjątku. Posiadam rower unibike zethos od paru miesięcy i całkiem niedawno dostrzegłem, że nakrętka suportu z lewej strony nie jest dokręcona do końca(ok. 2 mm przerwa). Nie zwróciłem na to uwagi wcześniej, dlatego nie wiem czy się odkręciła w trakcie tych 600km które przejechałem, czy też jest to jak najbardziej normalne podczas montażu, np. z kluczem dynamometrycznym, że przy powstaniu odpowiedniego oporu, po prostu nie wkręca się nakrętki już dalej. Nadmienię, iż niedokręcona nakrętka nie powoduje żadnych namacalnych problemów w trakcie eksploatacji roweru.

Czy ktoś się już z tym spotkał? A może jest to całkiem normalne i robię z siebie bałwana? ;)

Napisano

Z tego co znalazłem w sieci to unibike zethos ma suport octalink , mówiąc nakrętka masz pewnie na myśli te śrubę w środku korby na imbus 8mm/6mm(nie pamiętam dokładnie). Ona musi być dokręcona bo wielowypust może się wyrabiać.

Napisano

Z tego co znalazłem w sieci to unibike zethos ma suport octalink , mówiąc nakrętka masz pewnie na myśli te śrubę w środku korby na imbus 8mm/6mm(nie pamiętam dokładnie). Ona musi być dokręcona bo wielowypust może się wyrabiać.

Nie nie. Miałem na myśli nakrętkę, która mocuje suport do ramy (mufy). Tę lewą.

Napisano

Jeżeli widać kilka zwojów gwintu to się nie martw tak ma być

Wkłady kompaktowe (nie zewnętrzne miski). Prawa miska (z "wywiniętym kołnierzem")- brak szczeliny. Lewa strona (bez kołnierza)- do momentu aż miska zaprze się na łożysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...