clevinger Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam Szanownych forumowiczów! Pytanie szczególnie adresuję do właścicieli rowerów unibike zethos z 2012 lub wszystkich rowerowiczów bez wyjątku. Posiadam rower unibike zethos od paru miesięcy i całkiem niedawno dostrzegłem, że nakrętka suportu z lewej strony nie jest dokręcona do końca(ok. 2 mm przerwa). Nie zwróciłem na to uwagi wcześniej, dlatego nie wiem czy się odkręciła w trakcie tych 600km które przejechałem, czy też jest to jak najbardziej normalne podczas montażu, np. z kluczem dynamometrycznym, że przy powstaniu odpowiedniego oporu, po prostu nie wkręca się nakrętki już dalej. Nadmienię, iż niedokręcona nakrętka nie powoduje żadnych namacalnych problemów w trakcie eksploatacji roweru. Czy ktoś się już z tym spotkał? A może jest to całkiem normalne i robię z siebie bałwana?
Raffal72 Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Z tego co znalazłem w sieci to unibike zethos ma suport octalink , mówiąc nakrętka masz pewnie na myśli te śrubę w środku korby na imbus 8mm/6mm(nie pamiętam dokładnie). Ona musi być dokręcona bo wielowypust może się wyrabiać.
clevinger Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Napisano 4 Sierpnia 2012 Z tego co znalazłem w sieci to unibike zethos ma suport octalink , mówiąc nakrętka masz pewnie na myśli te śrubę w środku korby na imbus 8mm/6mm(nie pamiętam dokładnie). Ona musi być dokręcona bo wielowypust może się wyrabiać. Nie nie. Miałem na myśli nakrętkę, która mocuje suport do ramy (mufy). Tę lewą.
M333 Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Jeżeli widać kilka zwojów gwintu to się nie martw tak ma być Wkłady kompaktowe (nie zewnętrzne miski). Prawa miska (z "wywiniętym kołnierzem")- brak szczeliny. Lewa strona (bez kołnierza)- do momentu aż miska zaprze się na łożysku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.