Skocz do zawartości

[rama] Jaka rame przy zakupie crossa

radziuwv

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chce kupić crossa i bo przymierzałem sie do paru rowerów i jeżdzi mi sie nimi dobrze, a po specyfikacji geometri ramy patrze i sa troche inne wymiary?? o co tu chodzi?? Czy wygiecia ''rurek'' coś zmieniaja w jeżdzie lub prowadzeniu?? Iktóra bedzie nadawała sie na pare lat użytkowania??

Rowery to : Corratec X-vert cross, Scott sportster 40 lub inne w podobnych zł. (ok 2300)

Napisano

Mam rower zbudowany na ramie Scotta Sportstera i jest ona niestety ciężka - 2200 gramów w rozmiarze L. Nie bardzo chce mi się wierzyć w wagi Sportsterów, które Scott podaje na swojej stronie. Mam tez rower crossowy Stevensa na podobnym osprzęcie co Scott- ramy nie ważyłem, ale gdy sie go podniesie, czuć bardzo wyraźnie, że jest lżejszy. Poza tym aspektem z ramy Scotta jestem bardzo zadowolony:

odpowiada mi geometria, pasuje mi duży przekrok, jest sztywna, ma dobrze umieszczone otwory montażowe pod ewentualne założenie bagażnika i błotników

(nie we wszystkich crossach tak jest), sensownie umieszczone linki (pod górną ramą).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...