Skocz do zawartości

[do 1600zł] Univega HT-510 2010 czy Unibike Evolution 2011 czy Cube Analog 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Albo Cube albo Unibike, co do tej Univegi to jakoś mnie nie przekonuje, amor najlepszy w Unibike'u, przerzutka tył w Univedze, ale jest dużo problemów z regulacją, manetki najlepsze w Univedze, najgorsze w Cubie, hamulce podobne, Univega wypada tu najgorzej, korby w Unibike'u i Cubie takie same, w Univedze gorsza, reszta dość podobna, ale o Univedze mało info, więc pewnie gorzej od konkurentów, ale to tylko przypuszczenie.

Napisano

Kupiłem Univege w maju, sprawuje się świetnie. Niby jaki problem z regulacją SLXa? Dostajesz książeczkę od shimano w której wszystko pisze, 30 minut i po regulacji. Univega ma piasty quando. Zrobiłem 1800km i nie narzekam na nic oprócz amora (ale nie jeżdżę ostro w terenie więc mi nie przeszkadza) pozatym czy XCM czy XCR - różnica może jest ale do Rock'a czy Foxa to nie dorasta więc w tym przedziale cenowym lepszego nie będzie. Obręcze schrumana, porządne. Zgadzam się jedynie co do korby. Czuje, że po 6-8 tys km do wymiany.

Napisano

Tyle, że to już dwuletni rowerek, co do SLX to problemy są z tegoroczną wersją, a osprzęt poszedł do przodu, co do kół wyraziłem przypuszczenie spowodowane brakiem informacji na stronie podanej przez goldmicha, co do piast, to mam takie same, nie ma tragedii, ale maja już lekkie luzy, wiadomo, że XCR nie dorasta do Foxa, ale jest lepszy od dwuletniego XCT. Ja bym brał Unibike'a, na samej tylnej przerzutce i manetkach sie nie jeździ, a że Univega jest niemiecka to akurat nie jest minus.

Napisano

Univega ma XCM V2, nie XCT to jest różnica jak XCM vs XCR. Kupiłem Univege za 1400zł dwóch stówek do Unibike'a już nie miałem a wziąłbym go, ale nie narzekam na Univege.

Napisano

Cube 100x ładniejszy i z lepszym osprzętem.

Jeżeli różnica tych 300zł nie powoduje u Ciebie przeciągu w kieszeni to na tego Mbike nawet bym nie patrzał.

Napisano

Mam unibike evolution 2011 jest super. Unibike to najlepszy stosunek jakości do cey. Dają lepszy osprzęt za tą samą cenę. Polecił bym ci go tylko raczej jest już nie do kupienia. Wersja z 2012 jest droższa. Z tych co podałeś polecam cube.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...