konop90 Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 Witam mam problem z regulacją przerzutki przedniej. Robię wszystko według poradnika z forum i wszystko działa (Wychodzi tylko tak że baryłkę mam wkręconą na maxa). Jednak kiedy dochodzę do testowania ustawień w trasie okazuje się że ciężko schodzi mi przełożenie z 3 na 2 z przodu, reszta jest dobrze. Próbowałem regulować to baryłką ale więcej jej nie mogę wkręcić zaś regulując śrubami automatycznie łańcuch zaczyna ocierać. Dodam że wszystko jest zamocowane prawidłowo. Czy wie ktoś jak można to wyregulować bo jednak jeżdżenie z ocierającym łańcuchem nie należy do najprzyjemniejszych.
Jaca911 Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 Witam mam problem z regulacją przerzutki przedniej. Robię wszystko według poradnika z forum i wszystko działa (Wychodzi tylko tak że baryłkę mam wkręconą na maxa). Jednak kiedy dochodzę do testowania ustawień w trasie okazuje się że ciężko schodzi mi przełożenie z 3 na 2 z przodu, reszta jest dobrze. Próbowałem regulować to baryłką ale więcej jej nie mogę wkręcić zaś regulując śrubami automatycznie łańcuch zaczyna ocierać. Dodam że wszystko jest zamocowane prawidłowo. Czy wie ktoś jak można to wyregulować bo jednak jeżdżenie z ocierającym łańcuchem nie należy do najprzyjemniejszych. Zacznij od takiego zapięcia linki by baryłka m iła co najmniej 3 pełne obroty do maksymalnego wkręcenia (popuszczenia linki). bez tego dalsze działania mijają się z sensem, zakładając ze zamontowanie jest właściwe. Mam taka sama przerzutkę i nie ma problemu z regulacją. Sprawdź jeszcze czy prowadnica jest idealnie prosta
konop90 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Napisano 1 Sierpnia 2012 Ok dzięki za pomoc zluzowałem bardziej linkę, pobawiłem się regulacją i wszystko działa bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.