Gość Napisano 31 Lipca 2012 Napisano 31 Lipca 2012 Witam, Dawno mnie tu nie było, ale zapewniam, że rower nie stał w garażu Niestety, po latach żywot napędu pomału dobiega końca, więc czas na mały (naprawdę mały - cóż... budżet napięty) upgrade. Wpadłem na pomysł (dobry lub nie) zastąpieniu wolnobiegu kasetą 7 rzędową. Pomysł ów pojawił się dlatego, że brakuje mi na asfalcie najmniejszej zębatki - 11. Martwi mnie jednak w zasadzie brak dostępności piast współpracujących z kasetą 7 rzędową. Podobno można założyć dystans, powstaje jednak pytanie czy będzie to dobrze działać. Jeżdżę głównie rekreacyjnie - miasto/las, więc nie potrzebuje nie wiadomo jak wytrzymałych komponentów. Oto elementy napędu, które w swoich rozważaniach biorę pod uwagę: Kaseta: CS-HG41 11-28 Łańcuch: HG-40 Przerzutka przednia: FD-M412 Przerzutka tylna: RD-M410 I gwiazda programu: Piasta: NT-802. Czy będzie ona współpracować z kasetą? Czy w ogóle jest szansa na dobrze zgraną konfigurację z kasetą 7-rzędową? Pozdrawiam.
tobike Napisano 31 Lipca 2012 Napisano 31 Lipca 2012 Ja żonie zamontowałem na tej piaście i 7rydowej kasecie i działa wszystko poprawnie. tak jak napisałeś potrzebujesz dystansu tylko.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.