Skocz do zawartości

[2000-2500zł]Rower mtb jaki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuje roweru do mtb do 2500zł jestem bardzo słabo obeznany z rowerami z roweru będę korzystać do jazdy rekreacyjnej trasa piasek/asfalt/coś może w lesie mam kilka modeli które mi się podobają jak mogę prosić to proszę o ocenę ich i dodanie od siebie coś

1=cube aim disc 2012

2=cube analog disc 2012

3=decathlon rockrider 6.4(prosił bym bardzo o opinie tego roweru )

4=kross level a6

5=merida matts d300

Pasowało by mi by rower posiadał hamulce hydrauliczne i chyba to tyle z moich potrzeb z góry dziękuję za pomoc

Napisano

Na plus dla Meridy moim zdaniem przerzutka tył, hamulce (nie byłbym taki pewien, z Draco jest dużo problemów)

Na plus dla Kellysa: amortyzator, blokada z kierownicy, kaseta (10 przełożeń), opony, korby, przerzutka przód

W każdym razie z tych dwóch Kellys jest lepszy, ale popatrz sobie na podana wcześniej Meridę.

Napisano

Jak na ten moment na razię tak Kellysa nie mogę znaleźć za taką cenę (w sklepach stacjonarnych) w meridzie 500v brakuje mi hamulców hydraulicznych mam jeszcze na oku http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/mountain/sport/29er_sport/mamba/ ten rowerek cena jego to 2500 zł za tyle mam okazje go kupić (czy warto) a co do meridy 300d jest za 2000zł nie wiem czy jednak cena nie przeważy o wyborze czekam na dalszą pomoc

Napisano

Jak na ten moment na razię tak Kellysa nie mogę znaleźć za taką cenę (w sklepach stacjonarnych) w meridzie 500v brakuje mi hamulców hydraulicznych mam jeszcze na oku http://www.trekbikes...er_sport/mamba/ ten rowerek cena jego to 2500 zł za tyle mam okazje go kupić (czy warto) a co do meridy 300d jest za 2000zł nie wiem czy jednak cena nie przeważy o wyborze czekam na dalszą pomoc

Z Kellysem ciężko o dostępność, na fabryce nie mają już ich z tego co wiem. Trzeba szukać po sklepach w Polsce czy mają na stanie jeszcze.

Co do Mamby to całkiem ciekawa propozycja jak za 2500zł za 29r. Osprzętowo troszkę gorszy... ale za to 29 cali. Jeśli tak jak piszesz masz możliwość to kupuj ten rowerek. Jeśli nie szukaj Kellysa. Meridę tą sobie odpuść. Takie moje zdanie.

Napisano

Podstawowe parametry rockridera to:

cena około 2499

Hamulce: - hamulce tarczowe hydrauliczne Tektro Auriga Comp, tarcze 160mm:

Koła: - obręcze Rockrider Sport 32 otwory, dwukomorowe, piasty aluminiowe JT 761/ JT 868;

Kierownica/mostek: - kierownica Rockrider Sport oversize. Mostek Rockrider oversize 6º;

Rama: - nowa rama 6061S.I.X z aluminium, z podwójnym skokiem 100 lub 120 mm. 3 kg w rozm. M.

Napęd: - mechanizm korbowy Suntour XCT; manetki Shimano DEORE 2 Way; przerzutki Shimano DEORE; Kaseta Shimano DEORE 11x 34/ 9 trybów. System "2 ways"

Zawieszenie/amortyzator: - widelec hydrauliczny Suntour XCR Magnesium z blokadą skoku 120 mm; amortyzator X-Fusion O2 190x50 mm.

Waga: - 14,9 kg w rozmiarze M bez pedałów.

Witam znalazłem te dane u innego użytkownika proszę o opinie osprzętu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...