Skocz do zawartości

[1200zł] Rower do jazdy po twardej powierzchni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam roweru do jazdy po twardej powierzchni, czyli do jeżdzenia między miastami, w mieście i poza miastem ale głównie po asfalcie. Może czasami będę musiał przejechać przez jakis lasek. Przejrzałem pare tematów i dalej nie wiem co wybrać, co polecacie ?

Napisano

Najlepszym wyborem dla ciebie będzie rower crossowy lub trekkingowy(z bagażnikiem) z kołami 28cali. Rowery są idealne na utwardzoną powierzchnię i poradzą sobie w lekkim terenie. 1200zł to troszkę mało, nie wystarczy na rower z kasetą i w miarę dobrym osprzętem. Moje propozycje: Kross Evando 1.2, Unibike Crossfire GTS, Romet Orkan 2.0 Merida Crossway 40-d - rocznik 2011 więc dostępny raczej tylko na allegro. A tutaj bardzo ciekawa oferta z allegro akurat za 1200zł: http://allegro.pl/rower-cross-dema-porto-shimano-alivio-st-nex4610-i2515052755.html Ten też godny uwagi: http://supersklep.pl/bike/trekking/i98721-rower-schwinn-searcher-gs-dark-red-red-ss09. Te 3 pierwsze rowery raczej znajdziesz w sklepach rowerowych obsługujących daną markę. Te 2 ostatnie są tańsze ale niczym nie odstają krossa, unibike i rometa tyle że znajdziesz je tylko w necie.

Napisano
Napisano

O powrócił Lazaro Integral V3.

Bierz go bo zejdzie w parę dni i wątpię aby w tym sezonie się pojawił.

Napisano

Witam.

Jeśli można to podłączę się do tematu, bo również szukam crossa w tej cenie. Lazaro Integral wydaje się dla mnie idealny, jednak dostępny jest już tylko z ramą o wielkości 21 cali. A przy moim wzroście 171cm jest to za dużo. Dlatego też zastanawiam się czy lepiej kupić Lazaro Senatore, w wersji bez błotników, na gorszym osprzęcie. Czy może zdecydować się na Lazaro Evolution V3.

Napisano

Witam.

Jeśli można to podłączę się do tematu, bo również szukam crossa w tej cenie. Lazaro Integral wydaje się dla mnie idealny, jednak dostępny jest już tylko z ramą o wielkości 21 cali. A przy moim wzroście 171cm jest to za dużo. Dlatego też zastanawiam się czy lepiej kupić Lazaro Senatore, w wersji bez błotników, na gorszym osprzęcie. Czy może zdecydować się na Lazaro Evolution V3.

Jeżeli nie pojawią się Integrale w rozmiarze dla ciebie odpowiednim to możesz kupić tego Evo V3 i zmienić te opony na jakieś slicki i już powinno być git.

Napisano

Jeżeli nie pojawią się Integrale w rozmiarze dla ciebie odpowiednim to możesz kupić tego Evo V3 i zmienić te opony na jakieś slicki i już powinno być git.

A jakie opony polecasz? Duża będzie różnica w jeździe po asfalcie pomiędzy kołami 26 i 28 cali?

Napisano

A jakie opony polecasz? Duża będzie różnica w jeździe po asfalcie pomiędzy kołami 26 i 28 cali?

Czy duża różnica będzie to nie wiem, nie miałem okazji testować a jeśli chodzi o oponki to myśle ze takie kendy są wystarczające http://allegro.pl/ke...2466538002.html lub http://allegro.pl/opona-26-x1-95-kenda-k90-slick-rowertak-i2513055113.html Kolega ma w mtb 26' slicki i jeździ się naprawde lekko.

Napisano

Starczą ci takie opony jakie standardowo są w crossach. Czyli delikatne semi-slicki. Gdybyś jeździł tylko po ulicy to starczyłyby i slicki, ale miasto to nie tylko ulica i czasem przyda się więcej przyczepności na nierównym podłożu. Zjedziesz kiedyś te standardowe, to będziesz wiedział czego wymagac pod własne potrzeby, na starcie wymiany bym nie polecał.

Między kołami 26, a 28 na równej gładkiej powierzchni różnica jest znaczna i wyczuwalna. Mniej kręcisz, a więcej rower jedzie. Co nie znaczy, że nie można pomykać zwinnie po płaskim na 26, po prostu jest to fizycznie mniej wydajne.

Edit: Dopiero teraz widze do czego dokladnie odnosilo sie pytanie. Jak kupisz MTB zamiast Crossa to oczywiscie do Twoich potrzeb opony wypadałoby wymienić. Starcza ci takie kendy khan, jak z linka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...