Skocz do zawartości

[do 2000zł] Rower górski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

7 lat temu miałem dość poważny wypadek na rowerze i od tamtego czasu nie jeżdżę na rowerze. Po dłuższym zastanowieniu stwierdziłem, że przedarłby mi się rower na krótkie wycieczki, czy też jako transport do pracy. Kolega poleci mi Krossa, troczę o nim czytałem i w kilku tematach na forum polecali A6 ale cena jego to 2900zł. co już wykracza po za moją granicę.

Rowerem częściej będę jeździł po zwykłych ulicach, ale czasami będę też jechał przez polne drogi, czy też las. Zauważyłem też, że niektóre rowery mają hamulce tarczowe, a niektóre nawet mają hamulce hydrauliczne i teraz jest pytanie: jakie hamulce są lepsze zwykłe, czy tarczowe. Jaka jest różnica miedzy linką a hydrauliką? Czy zwykły użytkownik, taki jak ja zauważy w ogóle jakąś różnice?

Z góry dziękuję!

Pozdrawiam!

Napisano

Jeżeli jeździsz tylko rekreacyjnie myślę że v-brakei powinny spokojnie wystarczyć a jeżeli tarcze to tylko hydrauliczne ;) Z v-brakeami polecam ci krossa levela A2 którego sam użytkuję albo jeżeli chcesz hydraulikę to A3. Cenowo te rowery różnią sie tylko 400 zł .

Napisano

ja mam a3 i uzytkuje w sposób prawie identycznie co podany przez ciebie + niewielkie wypady w teren z tępem "wyścigowym" i rower spisuje sie świetnie,takze szczerze polecam ;)

Napisano

Akurat chwilę wcześniej wpadł mi w oko A3. Mówię odświeżę wątek, zobaczyć czy ktoś już coś napisał :P

Jeszcze poczytam o tym rowerze, ale myślę, że może o być to.

Martwią mnie jedynie hydrauliki, ale to może dlatego, że nic o nich nie wiem.

///edit:

Widzę, że kolega wyżej ma galerie związaną z tym rowerem więc z niej skorzystam i pooglądam rower ;)

Pozdrawiam!

Napisano

Akurat chwilę wcześniej wpadł mi w oko A3. Mówię odświeżę wątek, zobaczyć czy ktoś już coś napisał :P

Jeszcze poczytam o tym rowerze, ale myślę, że może o być to.

Martwią mnie jedynie hydrauliki, ale to może dlatego, że nic o nich nie wiem.

///edit:

Widzę, że kolega wyżej ma galerie związaną z tym rowerem więc z niej skorzystam i pooglądam rower ;)

Pozdrawiam!

hudrauliki to siekiera....nie ma mowy żeby Cię nie zatrzymały w obojętnie jakich warunkach ;)

a prosze uprzejmie,miłego oglądania ;)

pozdrower!:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...