szczepan997 Napisano 28 Lipca 2012 Napisano 28 Lipca 2012 witam ostatnio zaczalem regulowac sobiue przerzutki tylna mialem ok ale przednia mialem rozlegulowaną, wiec zaczalem robic wszystko krok po kroku wg. tego poradnika: http://www.forumrowerowe.org/topic/42083-regulacja-przerzutki-przedniej/ , ale 3 bieg z przodu niechce za nic wskoczyc nawet na najnizszym przelozeniu z tylu trze o lancuch ale nie wskakuje, co zrobic?
Alpek Napisano 28 Lipca 2012 Napisano 28 Lipca 2012 Próbuj bo nie wiem jak Ci to wytłumaczyć. Albo idz z tym do serwisu to zaledwie 10 zl. za wyregulowanie
Mod Team michuuu Napisano 29 Lipca 2012 Mod Team Napisano 29 Lipca 2012 To znaczy że wychylenie należy wyregulować. Dwie śrubki odpowiedzialne za skrajne położenia. wykręcić tą która ogranicza położenie górne i będzie ok.
Alpek Napisano 29 Lipca 2012 Napisano 29 Lipca 2012 Jak patrzysz na przerzutkę z góry to masz 2 śrubki. I ja to tłumaczę tak: Zbijasz łańcuch na najmniejszą koronkę. Wykręcasz oby 2 śrubki do połowy ich wysokości. Odkręcasz linkę od przerzutki. I prawą śrubkę wykręcasz to wtedy przerzutka będzie szła w stronę większej i ja tak wiem pomiędzy przerzutką a łańcuchem zostaw tak 3mm prześwitu. Złap za kombinerki i troszkę naciągając nie za mocna nie za słabo i przykręć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.