Skocz do zawartości

[2000-2200] rower szosowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jest to mój pierwszy post na tym Forum więc proszę o wyrozumiałość. Poszukuję roweru szosowego w przedziale cenowym 2000-2400 zł. Kompletnie nie znam się na rowerach i nie wiem która marka jest lepsza a która gorsza. Rower będzie raczej używany 2-3 razy w tygodniu na dłuższe wycieczki (ok 120km) . Prosiłbym o dostarczenie mi linków jakiś propozycji. Będę bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Napisano

do 2400zł masz nie za duży wybór w szosach. Z nowych rowerów to niestety poza Meridą Race 880, nie ma za wiele propozycji łatwo dostępnych rowerów we wszelakich rozmiarach. Merida jest fajna bo ma dobrą lekką i sztywną ramę, osprzęt jest znośny, ale jest to rower dedykowany raczej do zimowych treningów, jak pełnokrwista szosa, ew jako baza do rozbudowy (na wstępie do wymiany wideł , korba i kola też mogły by być lepsze), ale to co jest fabrycznie, też działa znośnie.

Możesz poszukać czegoś używanego , za 2,5k powinno udać ci się kupić coś na shimano 105, i z widłem z węgla. Z używanymi szosami niestety jest ten problem że są mocno wyjechane (, mało która stoi w garaży 2 lata jak cała masa górali).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...