cobraa Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Witam. W rowerze górskim założone mam pedały, w króre wsuwa się stopę (jak klapek na nogę). Powierzchnia pedała jest chrapowata i nie wiem, czy to metal, czy aluminium. W każdym razie, czy gdyby istniała możliwość odpięcia tej ochronki wierzchniej na stopę, to pedał sam może taki zostać? Czy taki karbowany nie bardzo nadaje się do jazdy? A jak nie, to czy mogę z drugiego, zwykłego roweru wziąć pedały i zainstalować u mnie?
Sagitt77 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Takie pedały nazywają się z noskami. Tak, możesz odczepić noski i spokojnie jeździć bez nich. Wycięcia na powierzchni będą lepiej trzymać podeszwę. Możesz też przykręcić pedały od innego roweru.
cobraa Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 Takie pedały nazywają się z noskami. Tak, możesz odczepić noski i spokojnie jeździć bez nich. Wycięcia na powierzchni będą lepiej trzymać podeszwę. Możesz też przykręcić pedały od innego roweru. dzięki za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.