Skocz do zawartości

[1000] Rower MTB, rekreacja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Poszukuję roweru do rekreacyjnego i dość sporadycznego, letniego użytkowania, kilka razy w tygodniu. Jeśli chodzi o moją wiedzę i doświadczenie, to niestety raczej nie mam się czym pochwalić (do tej pory jeździłem na rowerze zakupionym w jakimś supermarkecie i to bardzo rzadko), wszystko co wiem na temat szczegółowych podzespołów, to wiedza zdobyta gdzieś w internecie przy okazji przeglądania forów o rowerach. Ostatnio jednak postanowiłem trochę częściej wykorzystywać rower do rozrywki, więc postanowiłem zakupić coś bardziej solidnego.

Część znajomych, z którymi przemierzam rowerowe szlaki posiada rowery firmy Giant i chwalą je sobie - dlatego również i ja postanowiłem, że skupię się głównie na poszukiwaniach rowerów tej marki. Poszukiwania rozpocząłem na allegro, oto co znalazłem:

ZOBACZ !!! GIANT ATX 870 -- DEORE XT, LX, MAVIC !! (2486811835) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - z tego, co się orientuję, to podzespoły są solidne i chyba nie powinno być problemów z psuciem się części przy dosyć spokojnym użytkowaniu

Rower MTB Giant Boulder Alu Lite srebrny 19,5 (2494821674) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - ten również wydaje się być ok, ale rama 19,5 cala przy wzroście 183 cm może być chyba zbyt mała?

Rower Giant XTC Rozmiar L (2513101842) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - z tego co wiem, to tutaj główną zaletą byłaby rama - reszta podzespołów niestety nie jest opisana, a ja po zdjęciach nie jestem w stanie rozpoznać marki/jakości.

Byłbym bardzo wdzięczny za zarówno ocenę powyższych modeli, jak i wskazanie rowerów, które przypuszczalnie mogłbyby mnie zainteresować i na które powinienem zwrócić uwagę.

Napisano

Jeśli rower będzie użytkowany w lekkim terenie i głównie asfalcie, lepiej byłoby wybrać crossa. Przejrzyj na alledrogo ofertę kend's i lazaro i dobierz rozmiar ramy odpowiednio do wzrostu

Napisano

Tamte to stare rowery i nie wiem jakie są kroje tych ram.

Tegoroczne Gianty crossowe (przymierzałem 2 różne) rozmiar ramy 20" był dla mnie za wielki, a mam 193cm wzrostu.

Tak więc uważaj na Giantowe ramy, ew. dopytaj o wzrost właścicieli.

Jednakże wychodzą dość tanio na osprzęt jaki oferują więc muszą być już ostro styrane.

Tylko odbiór osobisty po wcześniejszej wizycie osobistej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...