Skocz do zawartości

[do 2000] Kross A8 czy Corratec?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja brałbym Corrateca. Jest nowszy, przynajmniej ma nowszy i w zasadzie chyba lepszy osprzęt. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale ogłoszenie z tym corrateciem już nie ważne...

Napisano

Jeszcze wczoraj wieczorem było aktualne :)

Zostaje Kross. Trochę poczytałem o nim na forum, więc jako takie zdanie mam, tylko pytanie czy się opłaca za 1800zł, czy jednak wstrzymać się i szukać dalej.

Napisano

sprobuj troche sie potargowac, ale to dobry rower, wydaje sie w niezlym stanie

dobre hamulce, solidne kola, dobry amor , przerzutki i manetki tez spoko

jedynie siodlo do zmiany

Napisano

Nie bardzo mogę znaleźć info nt wymiarów tej ramy w Corratecu. Rozmiar 49 to może być długość rury podsiodłowej?

Dopiero zaczynam zabawę z xc, więc pytanie czy rzeczywiście odczuję tą różnicę w osprzęcie. Co z amorem: powietrzna tora a klasyczny manitou? Patrząc na moje doświadczenie odczuję różnicę? ;)

Nie ukrywam też, że wolałbym wydać 1800 niż 2200 :)

W w/w Krosie są klamkomanetki dual control. Jeżeli ten system jednak nie przypadł by mi do gustu jest możliwość zmiany na system klasyczny, nie zmieniając zacisków? Czy jednak trzeba nowe manetki i hamulce z klamkami?

Napisano

Rama tego Corrateca to 19.5", w Krossie jest 19". A ile masz wzrostu, wtedy łatwiej będzie określić czy będzie dla ciebie dobra; nikt jasnowidzem nie jest.

Napisano

Mam 185 wzrostu. Wydaje mi się, że obydwa rozmiarowo się nadadzą. Aktualnie jeżdżę na podobnej wielkości rowerze i jeździ się nieźle, dużo większej chyba bym nie chciał.

Napisano

To raczej będzie obojętne którego weźmiesz, oba będą dobre. Reszta zależy od twojego widzimi się, który bardziej się podoba i czy geo będzie pasować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...