bubupn Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 Jako, że wróciłem do jazdy to poszukuję ciuchów. Na początek chcę kupić luźne portki z wkładką z pampersem i koszulkę w podobnym klimacie. O ile o spodenki jest łatwiej, o tyle z koszulką jest problem. Przeglądałem głównie Alledrogo i nie znalazłem tego, co mnie interesuje. Chciałbym koszulkę o właściwościach typowej koszulki kolarskiej, przynajmniej jeśli chodzi o oddychanie i kieszonki z tyłu, ale jednocześnie żebym nie wyglądał w niej jak ludzik Michelin. Do klasycznej koszulki rowerowej muszę zrzucić dwa Xy przed L Cenę ustalmy na powiedzmy do 150 PLN.
marf Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 Z droższych, markowych rzeczy Endura Humvee ma luźny krój, ale niestety przekracza o jakieś 20 zł twój budżet. Druga możliwość, jeśli nie potrzebujesz koniecznie kieszonki na plecach to koszulki dostępne w decathlonie z działu bieganie i turystyka, w cenie 30-40 zł(a nawet taniej na wyprzedażach). Osobiście mam taką koszulkę od ponad pół roku, używam jej na rowerze i do biegania ok. 5 razy w tygodniu, po każdej aktywności prana ręcznie i jak na razie to wygląda jak nowa. Czyli generalnie polecam, bdb stosunek cena/jakość. W dziale rowerowym też czasem można znaleźć luźniejsze koszulki rowerowe.
bubupn Napisano 22 Lipca 2012 Autor Napisano 22 Lipca 2012 Z droższych, markowych rzeczy Endura Humvee ma luźny krój, ale niestety przekracza o jakieś 20 zł twój budżet. Na razie znalazłem tylko w Rogelli jeden model za 137 PLN. Jeżeli chodzi o firmy, to chyba nie mam w tej kwestii wymagań. Przez te lata trochę wypadłem z obiegu jeśli chodzi o marki, a poza tym jak idę na siłownię czy rower, to nie traktuję tego jako rewii mody Zależy mi na kieszonce, bo inaczej będę musiał kupić armband do telefonu i chciałbym tego uniknąć.
PawelDL Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 Polecam jednak zestaw od Endury, sam używam i wiem, że warto dołożyć troszkę pieniążków. http://www.endurastore.pl/koszulka_hummvee_s_s,25,66.html http://www.endurastore.pl/szorty_hummvee,29,30.html
Darek14 Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Endura jest jak najbardziej polecenia. Ale także inne firmy produkujące odzież rowerową mają w ofercie luźne koszulki.
Kenzie Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 A może coś z firmy 4F? Również mają podobne koszulki i w cenie powinieneś się spokojnie zmieścić nawet gdybyś zamawiał przez internet.
bubupn Napisano 23 Lipca 2012 Autor Napisano 23 Lipca 2012 Udało mi się znaleźć Rogelli o 50 PLN taniej niż w ich sklepie. Gość chyba robi wyprzedaż Pod koniec tygodnia pewnie zamówię, bo spełnia wszystkie moje wymagania. Zobaczymy jak będzie z "oddychaniem".
venom2000 Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 http://www.trespass.com.pl/ mam dwie koszulki od nich model Puzzle rewelacyjne są luźne i oddychające ale musisz szukać po sklepach sportowych Bergsona,Alpinusa,Campusa itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.