Skocz do zawartości

[800 zł] rower na uczelnie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Potrzebuje porady, szukam roweru do jazdy na uczelnie, około 2km dziennie w jedną stroną. Droga średnio równa, dużo krawężników dziur i innych nierówności miejscami piaskowa droga. Mam do wydania 800zł max 900, co polecacie w tej cenie? Używany czy nowy?

Znalazłem takie coś co o tym sądzicie?

http://allegro.pl/sh...item=2489370892

Z góry dziękuje za pomoc.

Napisano

Za taką cenę proponuję używany, będziesz bardziej zadowolony, niż kupując nowy szmelc.

Twoja propozycja jest naprawdę dobra i warta zakupu, tylko proponowałbym odbiór osobiosty,

gdyż często się zdarza, że sprzedawcy nie napiszą nic o jakiejś wadzie, uszkodzeniu, a dowiesz się

o nim dopiero odbierając rower od listonosza. A potem trzeba się bawić w zwroty itp.

Napisano

Dziękuje za szybką odpowiedz, a masz może jakieś inne aukcje na oku godne polecenia, oraz na co mam zwracać uwagę kupując używany rower?

Napisano

Powiedz ile masz wzrostu i ile ważysz bo nie wiem czy szukać roweru w rozmiarze 17' czy 22' :)

Kupując rower patrz po prostu na wszystko, popatrz na obręcze, korby i koła czy nie mają luzów,

czy rama nigdzie na ma pęknięć itp

Napisano

a co oznacza ze amor ma blokadę, to lepiej czy gorzej (przepraszam ze takie pytania ale jestem zielony w tym temacie xD)

Napisano

Blokada czyli, takie pokrętło (w tym modelu) służące do zablokowania amortyzacji, gdy np. jedziesz po ulicy i nie chcesz, żeby się uginał :) To lepiej, zwłaszcza dla osób jeżdżących i po ulicy, i po lesie.

Napisano

Warto zaryzykować ten rower bez oglądania (ten z pierwszego postu) czy kupic nowy kands energy 1100 i się nie martwić? Jaki myślicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...