cyziu Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Witam. Od kilku dni mam problem ze strzelającą prawdobodonbnie korbą przy naciśnięciu na pedały, przynjamniej tak myślę, że to korba jest. Strzelanie pojawiło się podczas jazdy. Jak myślicie da się to jakoś naprawić i czy w ogóle to jest korba czy może coś innego?? Wszsytkie śrubki podokręcałem. korby to deore lx na suporcie hollowtech II Pzdr.
mati93 Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Najpierw sprawdź pedały, tarcze czy nie są poluzowane, a jak nie to być może łożyska trzeba nasmarować. Spróbuj dokręcić miski z łożyskami bo w hollowtech II robi się niewieli luz.
anys Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Uzupełniam "up" Nałóż smar na różnorakie gwinty przy korbie/suporcie - zacznij od gwintów pedałów <- najczęstsza przyczyna skrzypienia w okolicach korby
cyziu Napisano 20 Lipca 2012 Autor Napisano 20 Lipca 2012 Wszystko nasmarowałem i podokręcałem i nadal strzela czyli wynika że to jest suport bo jedynie tego nie dokręciłem bo nie mam klucza :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.