Skocz do zawartości

[1500-2000] Rower MTB miasto/las

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że to mój pierwszy post - witam wszystkich.

Chcę kupić rower do jazdy po mieście, lesie, wiejskich drogach, jeżdżę codziennie lub co 2 dni zazwyczaj ok. 20-30 km, maksymalnie do 50 km. Zdecydowałem się na MTB. Obecnie jeżdżę na starym, 12-letnim Victusie, który już kończy swój żywot.

Sporo poczytałem, zanim założyłem ten temat, lecz mam jeszcze większy mętlik w głowie. Zorienotwałem sie, że dobrym wyborem może być coś z Unibike lub np. Kross level a2. Mam 176 cm wzrostu i ważę ok 76 kg, więc rama chyba 19".

Pozdrawiam,

Krzysiek

Napisano

W podany przez ciebie przedziale najlepiej wypada A2, jak dołożysz 150 zł to masz już Unibike'a Evolution albo Krossa A4 '11 , więc myślę, że warto rozpatrzyć dołożenie tych 150 zł, bo będzie różnica.

Napisano

Witam

Akurat wczoraj wystawiłem na Allegro rower który wygrałem w ostatnim numerze Top Gear. Jest to właśnie Kross Level A2 2011 disc. Sprzedaję ponieważ chce sobie kupić jakąś lepszą szosówkę, no i rower ma ramę 19" więc jest dla mnie trochę przymały.

Wklejam link do aukcji: http://allegro.pl/ro...2496073323.html

Rower na oficjalnej stronie krossa kosztuje 1919 zł.

Mam nadzieję że administracja nie potraktuje tego jako spamu. Dopiero się zarejestrowałem ale właśnie mam zamiar poszukać na forum wskazówek odnośnie wyboru szosówki.

Pozdrawiam

Napisano

A jak to jest z hamulcami tarczowymi? Kolega mówił mi, żeby unikać tarczówek w rowerach w takim przedziale cenowym.

Napisano

W tym Krossie podanego przez kolegę te tarczówki są bardzo dobre, często montowane w droższych modelach.

Kupując rower nie patrz tylko na markę, bo zazwyczaj rowery firm takich jak Kellys, Merida, Scoot mają słaby stosunek ceny

do osprzętu. Według mnie w rowerze za 1700 zł nie powinno się pakować przerzutek takich jak Altus czy Acera. Bardzo dobry jest Kross Level A4 2010 za 1700 zł: http://rowery.shop.pl/kross-2010-super-cena-. Tylko ciężko będzie już znaleźć rozmiar odpowiedni pod twój wzrost, więc można go od razu wykreślić z listy propozycji. Bardzo się nad nim zastanawiałem, jednak zdecydowałem się na

Univegę HT-510. Nie chcę dopłacać 400 zł za samą naklejkę np. Kellysa. Jeżeli nie interesuję Cie marka roweru to możesz się zdecydować na tą Univegę, chociaż do 2000 zł dostaniesz jakiegoś dobrego markowca, na podobnym osprzęcie jak ta univega.

Pomogłem? Daj punkcika reputacji :)

Napisano

Przesadziłem trochę pisząc "bardzo dobre", mogłem napisać "dość dobre". Hamulce jak to hamulce, hamują w miarę dobrze. Kolega ma takie w rowerze i jak na razie sobie chwali. :thumbsup:

Napisano

Jak bierzesz pod uwagę używki to podany przez Nevermore'a jest naprawdę dobrym wyborem ( może prócz amora ), a jak nie, to weź Unibike'a Evolution

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...